caixa popular

La mobilitat sostenible gana força a València amb la Setmana de la Mobilitat

Del 15 al 22 de setembre, València celebra la Setmana de la Mobilitat

Foto: Fernando Mafe

La mobilitat sostenible gana força a València amb la Setmana de la Mobilitat
13/09/2018 -

Per quart any consecutiu, València acull la Setmana de la Mobilitat, del 15 al 22 de setembre, emmarcada dins de la ‘European Mobility Week’. Dies en els quals la mobilitat sostenible tindrà, encara, més protagonisme, i en els quals es prestarà més atenció a l’accessibilitat. En paraules del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “apostem per un canvi de model, i volem portar la mobilitat sostenible a tota la ciutat. València és un exemple, nacional i internacional, de com està canviant el model de mobilitat”.

Movilidad Sostenible. GREZZIAixí, aquesta nova edició de la Setmana de la Mobilitat arrancarà aquest dissabte, 15 de setembre, amb la tercera edició de la Fira de la Mobilitat que, com cada any, espera una gran participació. La Plaça de l’Ajuntament és el lloc escollit per a aquesta fira, que es mantindrà durant el cap de setmana. “Aquesta fira ha anat creixent en activitats i assistència. Hi haurà més expositors, es faran activitats de conscienciació i podran conéixer-se diferents tipus de cotxes elèctrics, patinets, motos, bicicletes, etc.”.

A més, es posarà l’accent en l’accessibilitat a l’hora de desplaçar-se per la ciutat. En aquest punt, Grezzi ha destacat que “des de fa uns anys, les persones amb mobilitat reduïda han vist incrementar la seua autonomia personal en els seus desplaçaments”.

Al llarg de la setmana, València acollirà diferents activitats destinades a promocionar el nou model de mobilitat cap al qual avança la nostra ciutat. D’aquesta manera, s’ha organitzat el recorregut de ‘Bici per a totes’ amb el seu posterior esmorzar popular per al dilluns, 17 de setembre; el 19 de setembre serà el torn de ‘La ciutat de les xiquetes i els xiquets’ en la qual “els col·legis eixiran al carrer per a donar la seua opinió sobre com és l’espai públic i com pot millorar-se la seguretat i l’accessibilitat”, així com de la conferència, oberta al públic, a la qual assistirà el director executiu de Copenhagenize Design Company, Mikael Colville-Andersen, consultor internacional i expert en mobilitat urbana. Així mateix, eixe mateix dia, també es projectarà el documental ‘Per què pedalegem’ amb el seu posterior col·loqui.

Per descomptat, com cada 22 de setembre, València se sumarà al Dia sense Cotxe. Eixe dissabte, la Plaça de l’Ajuntament s’alliberarà de tràfic des de les 14.00 fins a les 22.00 hores, i s’oferirà transport públic gratuït de l’EMT. A més, per a celebrar eixe dia tan assenyalat, s’organitzaran activitats lúdiques infantils, però també per als més majors.

No obstant això, l’Ajuntament de València ha volgut intensificar la Setmana de la Mobilitat. En aquest sentit, i a pesar que se celebra del 15 al 22 de setembre, el preludi ho marcarà l’exposició ‘Tío Pepe. Cabanyal’, una mostra dedicada a aquest veí del Cabanyal considerat el pioner activista de la bicicleta, que s’inaugurarà el 13 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 11 =