25n
25N
25N

La Setmana de la Memòria Històrica de Paiporta continua amb la presentació del Punt d'Interés de la Memòria de la Biblioteca

La Setmana de la Memòria Històrica de Paiporta continua amb la presentació del Punt d'Interés de la Memòria de la Biblioteca
03/04/2017 -

La celebració de la I Setmana de la Memòria Històrica de Paiporta continua aquest dimarts amb la presentació del Punt d’Interés de la Memòria a la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz, aquest dimarts a partir de les 19.00 hores. Aquest punt recull centenars d’obres entre les quals hi ha ficció, assajos, poesia, cinema, documentals i llibres d’anàlisi històric sobre el temps de la II República, la Guerra Civil i la Postguerra, dels dos bàndols, i destinat a aquelles persones que desitgen submergir-se en aquest episodi de la història d’Espanya.

El Punt d’Interés conté obres d’aquell temps i també de l’actualitat, quan s’ha registrat augment de la producció de treballs que analitzen aquella època, afavorit també per un major accés a arxius que abans estaven vetats. La Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz ja tenia punts d’interés per a altres temàtiques com viatges, aprenentatge d’idiomes o novel·les gràfiques d’adults, als que ara se suma el de la Memòria, que pretén ser un referent comarcal.

La presentació del Punt d’Interés anirà seguida de la del llibre ‘Higueruelas en tiempos revueltos’, de Rafael Gil Cortés, acte que comptarà amb la presència de l’autor, de l’editor, Francesc Ferrer, i de Matías Alonso, del Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de València. Després de la presentació es plantejarà una taula redona.

La Setmana es va iniciar aquest divendres al Museu de la Rajoleria, amb la presentació del Grup de Treball de la Memòria i la seua primera producció audiovisual, en què s’han recollit testimonis de paiportines i paiportins que van viure la Guerra Civil i la Postguerra. Aquestes persones acudiren a la presentació, que va esdevenir en un acte emotiu i de retrobament.

També es va inaugurar al mateix temps l’exposició ‘La escuela iluminada’, comissariada per la investigadora Cristina Escrivá, i que explica el sistema educatiu impulsat en temps de la II República Espanyola. Aquesta mostra està a disposició del públic al Museu.

Després de l’acte d’aquest dimarts, la Setmana de la Memòria Històrica continuarà dijous a l’Auditori Municipal amb el recital poètic pels 75 anys de la mort de Miguel Hernández a càrrec de Vicent Camps, amb Elies Moncholí al piano i la col·laboració de l’alumnat de l’IES Andreu Alfaro. Divendres es projectarà el documental ‘Peset, un home bo’, també a l’Auditori, i dissabte es representarà l’obra ‘El Rey’, de Teatro del Barrio, amb Luis Bermejo, Willy Toledo i Javier Gutiérrez. Per últim, el diumenge se celebrarà l’acte de cloenda amb l’actuació del Cor de la Unió Musical de Paiporta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

museo prehistoria