caixa popular

València participa en la celebració de la Setmana Europa de l'Esport

València participa en la celebració de la Setmana Europa de l'Esport
22/09/2017 -

València participa, des de demà, 23 de setembre, fins al dissabte 30, en la celebració de la Setmana Europa de l’Esport. Amb aquesta iniciativa, impulsada per la Comissió Europea amb la col·laboració d’una trentena de països, es pretén promoure l’esport i l’activitat física entre la ciutadania. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha organitzat diferents trobades per a practicar diverses modalitats esportives que culminaran en una jornada de portes obertes de la majoria dels centres esportius de la ciutat.

La regidora delegada d’Esports, Maite Girau, ha donat a conéixer hui les activitats organitzades a la ciutat amb motiu d’aquesta iniciativa europea. I en el marc de la celebració s’ha fet ressò de les principals novetats de la Fundacio Esportiva Municipal (FDM) per al curs 2017-2018, que amplia l’oferta formativa escolar amb dues noves modalitats esportives: el rugbi i el triatló. D’aquesta manera, les escoles esportives municipals oferiran la possibilitat de practicar un total de 26 disciplines en horari no lectiu o extraescolar en dies laborals.

A més, a fi d’universalitzar l’esport i consolidar els hàbits de vida saludables també entre la població adulta, l’FDM ha obert les carreres populars a totes les persones que vulguen fer el recorregut en la modalitat de marxa a peu o marxa nòrdica. Maite Girau ha explicat que “la finalitat d’incloure aquesta nova pràctica no competitiva és facilitar l’accés a les carreres, ja que així es podrà fer el recorregut d’una manera més pausada i amb una exigència física menor. Serà a partir d’aquest diumenge, en què se celebra la Volta a Peu de Sant Marcel·lí i Sant Isidre, la prova més antiga del Circuit Divina Pastora de Carreres Populars.

Pel que fa a les novetats per al pròxim curs escolar, Maite Girau ha destacat la continuïtat del Pla d’activitats físiques i salut, que es va posar en marxa l’any passat amb un conveni signat entre l’Ajuntament i la Generalitat per a millorar la salut i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes augmentant l’activitat física dels adults més sedentaris i amb alguna patologia. Arran d’aquest acord, 150 persones van practicar, per prescripció dels metges dels centres de salut, exercici als centres esportius municipals de forma gratuïta.

Enguany es reservarà un total de 780 places dels centres esportius esmentats per a aquesta finalitat (260 cada trimestre). Totes aquestes instal·lacions i altres recursos de l’FDM estaran oberts al públic el pròxim dissabte 30 durant la jornada de portes obertes perquè la ciutadania puga visitar-los i conéixer la seua oferta esportiva.

Eixe mateix dia se celebrarà, en el marc de la Setmana Europea de l’Esport, la XII Marxa Cicloturista Ciutat de València, una competició que reuneix anualment uns 2.000 ciclistes amateurs que recorren 100 kilòmetres amb punt d’eixida i d’arribada a València, la XII Marxa Cicloturista de la Comunitat Valenciana i la setena edició del Tour Dona, Salut i Esport, una cita organitzada pel Consell Superior d’Esports (CSD) per a impulsar el paper i la presència de la dona en el món esportiu.

El dia d’abans, divendres 29, a la sala d’actes del Complex Esportiu Cultural La Petxina es farà l’entrega dels Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València als i les esportistes, voluntaris i voluntàries, clubs, institucions, mitjans de comunicació i empreses que durant 2016 van acumular major nombre de mèrits en diferents categories.

També amb motiu de la iniciativa europea que promou l’activitat física se celebrarà el XXVI Dia de la Pilota Valenciana, que el pròxim diumenge 24 de setembre ocuparà la plaça de l’Ajuntament amb partides de professionals, activitats per a tots els públics i jocs relacionats amb aquest esport autòcton.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris