25n
Orgull
Orgull

La Setmana de la Salut de Paiporta posa de relleu la necessitat de tindre cura de la salut mental i laboral

La Setmana de la Salut de Paiporta posa de relleu la necessitat de tindre cura de la salut mental i laboral
18/06/2021 -

La tercera jornada de la Setmana de la Salut de Paiporta ha estat dedicada a l’anàlisi de la salut en l’edat adulta, des de dues perspectives fonamentals en aquest tram de la vida: La salut mental i la salut laboral.

D’una banda, la doctora de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Lidia Ferrer, va explicar algunes pinzellades de les funcions dels departaments autonòmics que tenen cura de la salut comunitària, a més de repassar la necessitat del compliment de la llei en matèria de prevenció laboral. A més, va atendre dubtes d’un públic interessat i atent a les seues explicacions.

La vesprada d’aquest dijous es va completar amb la xarrada del treballador social del Centre de Salut de Paiporta, Santiago Hernández, que va explicar l’enorme necessitat de recursos públics per a atendre aquest aspecte fonamental, més encara, en el període posterior a la pandèmia.

Hernández va fer una defensa apassionada de la millora de la salut des d’un impuls comunitari i social, en què la ciutadania ha de prendre partit; que la millora de la salut de cada individu està supeditada al canvi de costums de la societat en general, al canvi de paradigma individualista actual, on l’economia ho és tot, per altra forma d’enfocar la vida en què la persona siga el centre de totes les polítiques.

La vesprada va estar amenitzada per la improvisació teatral de Subit, i va començar amb una sèrie de vídeos animats sobre salut laboral. A més, tant dimecres com la resta de la setmana s’ha pogut gaudir també una exposició a la plaça Xúquer, seu de la jornada, amb cartelleria històrica de campanyes de promoció de la salut laboral.

Dimecres, va ser el torn per a la joventut saludable, amb una divertida vesprada que va comptar amb la participació del grup Pool Jazz, el club de patinatge de velocitat de Paiporta, i un taller de cocteleria saludable.

La Setmana de la Salut de Paiporta es tanca aquest divendres, amb la vesprada dedicada a la tercera edat, en què se celebren taller de taitxí i artteràpia. A més, tindran lloc les xarrades sobre envelliment actiu i participació social, i drets al final de la vida. Durant la setmana, i també divendres, es pot visitar l’exposició amb imatges dels tallers per a l’envelliment actiu de Paiporta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 8 =