25n
25N
25N

La setmana de l'AgriCultura de Torrent posa de manifest la rellevància de la garrofera

La setmana de l'AgriCultura de Torrent posa de manifest la rellevància de la garrofera
27/09/2019 -

La Setmana de l’Agricultura continua en marxa a Torrent amb una varietat d’activitats, entre elles, ahir es va realitzar la taula redona ‘La garrofera. Passat, present i futur d’aquest cultiu’; una xarrada per a tractar els acords de lliure comerç, les conseqüències per a l’agricultura valenciana, alternatives per a evitar la crisi i la desaparició dels nostres llauradors. Van participar en el debat Víctor Martínez, director de la Càtedra d’Estructures Agràries (UPV); Carles Peris, Secretari General de la Unió de Llauradors; Cristóbal Aguado, president de l’Associació Valenciana d´Agricultors (AVA); i com a moderador Pascual Moreno.

En acabar la taula redona, el públic assistent va assistir a l’interessant taller de farina de garrofa amb el qual els i les assistents, entre els quals es trobava la regidora de Cultura, Susi Ferrer, van poder preparar les seues pròpies barretes energètiques de manera artesanal. Al mateix temps, però en un lloc diferent, en la plaça Moralets el públic infantil va gaudir dels tallers i activitats.
Aquesta vesprada l’activitat continua a les 19 hores en el Museu Comarcal amb la taula redona ‘Agricultura Valenciana i ocupació. Reptes de futur’, amb diferents tècnics i especialistes de l’àrea, moderada per Conxa Medina, mentre que a les 20 hores es realitzarà un taller de la cosmètica fruit de la garrofa.

Passeig per garroferes

Com a colofó final de la Setmana de l’Agricultura, per a demà s’ha organitzat a les 9.30 h una visita i passeig per garroferes en producció i abandonats, vivers i magatzems de garrofes, garroferes monumentals i garroferes ornamentals. El regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, i el doctor en enginyeria agrònoma Lluís Fresquet seran els encarregats de mostrar els llocs a totes les persones que estiguen interessades i que inscripció prèvia s’ha de fer en el número 961 588 221.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 4 =

CCCC
torrent