25n
25N
25N

Sis mesos per a completar la connexió de ciclovianants entre València i l'Horta Sud

La passarel·la de ciclovianants, que salvarà la V-30, estarà finalitzada el mes de novembre

Sis mesos per a completar la connexió de ciclovianants entre València i l'Horta Sud
24/05/2021 -

Avancen a bon ritme les obres de la passarel·la de ciclovianants, que permetrà connectar de manera directa i segura la ciutat de València amb els municipis de l’Horta Sud. De fet, es preveu que el pròxim mes de novembre aquesta passarel·la, que salvarà la V-30, estiga ja acabada i preparada per al seu ús. Sens dubte, una infraestructura més que necessària perquè seguisca la línia de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat d’impulsar mitjans de transport més sostenibles.

A principis de mes, es completava la col·locació de la base d’un extrem a un altre de la passarel·la per a, després, posar les prelloses i formigonar i, finalment, instal·lar les baranes i els altres elements complementaris. Una vegada concloses les obres, la passarel·la de ciclovianants, de 300 metres de longitud, disposarà tant de rampes adaptades com d’escales. L’amplària lliure de la plataforma és de 5 metres i, en el marge sud de la passarel·la, es desprenen dos ramals, un per a connectar amb La Torre i un altre per a donar continuïtat a l’andana de ciclovianants paral·lela a la CV-400.

Així, gràcies a aquesta infraestructura, se superarà la barrera que suposa per a ciclistes i vianants el nou llit del riu Túria i l’autovia V-30, que van partir en dos València i l’Horta Sud. En el seu moment, eixa divisió es va salvar amb la carretera autonòmica CV-400, però no va aportar solucions per al trànsit de ciclovianants. Amb un panorama social diferent, que aposta per una mobilitat menys contaminant, era necessari la posada en marxa d’un itinerari segur i més directe.

L’ANELL VERD METROPOLITÀ

Aquesta actuació forma part de l’Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes que la Conselleria està desenvolupant, gràcies també als fons europeus Feder, a la comarca de l’Horta Nord i de l’Horta Sud amb l’eix central a la ciutat de València. Una infraestructura de gran envergadura que, una vegada finalitzada, connectarà l’horta amb la ciutat, posant en valor els pulmons verds de València, com són l’Albufera o el parc natural del riu Túria.

ELS MUNICIPIS DE L’Horta SUD TAMBÉ ES CONNECTEN ENTRE ELLS

D’altra banda, i en paral·lel a aquest projecte de la Generalitat, municipis com Catarroja, Massanassa i Paiporta s’han unit per a, juntament amb la diputada provincial de Mobilitat, Dolors Gimeno, desenvolupar el projecte que els connectarà amb el parc natural de l’Albufera, a través d’una via al costat del tram del barranc que comparteixen. I és que tenint en compte la seua proximitat, la seua connexió amb aquest gran pulmó verd és quasi una obligació.

De moment, està prevista l’adequació dels marges del barranc que uneix Paiporta i Catarroja. A partir d’eixe moment, el projecte contempla la creació tant d’un carril bici, com d’una via per a vianants que no només unirà les poblacions de la comarca amb l’Albufera, sinó que contribuirà a generar nous espais verds en les localitats.

Així mateix, els alcaldes d’Alfafar, Sedaví, Massanassa, Benetússer, Catarroja i Albal també s’ha reunit per a desenvolupar un altre projecte que desplegarà un carril bici que unisca els seus nuclis urbans arribant fins a l’Albufera, i salvant la barrera que suposa la V-31.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =