25n
25N
25N

Sanitat confirma sis nous casos a la Comunitat Valenciana i eleva el nombre de contagis a 37

Sanitat confirma sis nous casos a la Comunitat Valenciana i eleva el nombre de contagis a 37
07/03/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat aquest dissabte sis nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, amb el que el nombre de contagis ascendeix a 37 en aquesta autonomia i el nombre de casos actius s’eleva a 35.

Entre aquests 37 contagis s’inclou, d’una banda, el pacient que va morir el passat 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova de València i, d’altra banda, el pacient ingressat des del passat 25 de febrer a l’Hospital La Plana de Vila-real (Castelló), que va ser el primer en la Comunitat Valenciana, i que aquest divendres va rebre l’alta.

Així ho ha explicat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, després de mantindre una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el Palau de la Generalitat.

En concret, els sis nous resultats positius de coronavirus es corresponen a un cas importat, detectat a l’Hospital La Fe de València; tres casos secundaris a la província d’Alacant, detectats després de l’estudi realitzat a un positiu a la província d’Alacant i van tindre contacte amb un pacient que va viatjar a Itàlia; un cas d’una persona que ha hagut de ser hospitalitzada a València amb un quadre de pneumònia i un cas secundari a l’Hospital Arnau de Vilanova, que va tindre contacte de tres pacients ja diagnosticats en aquest hospital.

Així, la consellera ha especificat que la “foto fixa actual” de la situació és de 35 casos actius en la Comunitat Valenciana. Entre ells, hi ha dos a la província de Castelló, 23 a València i deu a Alacant. Barceló ha detallat que tots presenten símptomes lleus excepte dos.

D’aquests 35 casos actius, 22 pacients romanen en els seus domicilis i 13 es troben en centres hospitalaris, ha precisat la consellera. Amb aquestes noves xifres, si es comptabilitzen a més el pacient donat d’alta aquest divendres i el que va morir el 13 de febrer, el nombre de contagis registrats en la Comunitat Valenciana és de 37.

Així mateix, fins a aquest dissabte un total de 1.078 proves han donat resultat negatiu i el telèfon 900 300 555 habilitat per Sanitat ha atés més de 6.700 crides des de la seua posada en marxa.

LA SITUACIÓ A MADRID “NO ÉS EXTRAPOLABLE” A la COMUNITAT

D’altra banda, la consellera de Sanitat Universal ha formulat una sèrie d'”aclariments” respecte a les mesures establides pel coronavirus. S’ha referit al tancament de residències de majors decretat en la Comunitat de Madrid per a remarcar que aquesta situació “no és extrapolable” a la Comunitat Valenciana, que no preveu prendre aquesta mesura.

Segons ha remarcat, la coordinació i les mesures adoptades en les comunitats autònomes es realitzen de “comú acord” i atenent sempre les indicacions del Ministeri. Sota aquestes premisses, en una comunitat es pot produir una “situació excepcional” i l’administració autonòmica corresponent presa unes mesures per a aquesta situació específica.

En aquesta línia, Barceló ha insistit que Espanya es troba en fase 1, que és “exclusivament de contenció” i de control dels casos positius i el seu entorn. “Estem sent capaços de detectar els casos positius”, al mateix temps que s’estableixen els vincles familiars i de contacte per a “protegir” l’entorn dels afectats. “No ens trobem en cap altre escenari”, per la qual cosa “no hem de prendre cap altra mesura”, ha subratllat.

D’altra banda, la consellera s’ha referit als esdeveniments multitudinaris com les Falles i a les manifestacions –aquest diumenge se celebraran les mobilitzacions feministes del 8M–. Sobre aquest tema, ha assenyalat que la Comunitat està en “fase de contenció” i “no s’ha d’adoptar mesures extraordinàries més enllà de les adoptades”. En aquest punt, s’ha referit a prevencions d’higiene personal i “respecte als altres”.

Així, ha apuntat que l’única mesura de prevenció en aquesta matèria que s’ha establit és que el partit entre València Basket i Armani Milà es jugara a porta tancada, com també el partit de Lliga de Campions del 10 de març del València CF contra l’Atalanta.

Barceló ha assenyalat que “es mantenen aqueixes mesures” però que els experts, sobre la base de criteris científics, “indiquen no anar més enllà”. Per tant, ha cridat a la “tranquil·litat”.

Preguntada per si hi ha previstes mesures respecte a la possibilitat que aficionats italians es desplacen a la Comunitat amb motiu de l’esdeveniment esportiu, ha assenyalat que les mesures que competeixen a la Conselleria “tenen a veure amb el tancament” del partit i “altres mesures corresponen a altres administracions”.

REUNIÓ A BRUSSEL·LES

En la seua trobada amb el ‘president’, Barceló l’ha informat de la sessió extraordinària del Consell de la Unió Europea a la qual la consellera va acudir al costat del Ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a representant de totes les comunitats autònomes d’Espanya.

La consellera ha explicat que la Comissió Europea va valorar l’evolució del coronavirus als països de la Unió Europea des de l’última reunió el 13 de febrer, celebrada també a Brussel·les.

A més, es va debatre i va posar en marxa una sèrie de mesures destinades a reforçar els diferents sistemes nacionals de salut, a planificar l’atenció hospitalària davant una possible evolució de la malaltia i a proporcionar material i equips de protecció i d’assistència, de cara a protegir als professionals i a tractar amb major eficàcia als pacients.

Barceló ha insistit que “no és el moment d’expandir la por, sinó de prendre les decisions necessàries per a frenar el coronavirus sempre tenint com a base les evidències científiques”.

A més, ha remarcat que “cap decisió, ni per part del Ministeri ni per part de cap comunitat autònoma, es pren sense atendre el criteri dels especialistes ni la situació de la resta de comunitats. “És a dir, cap decisió és arbitrària ni unilateral”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =