25n
25N
25N

Una assegurança per a bicicletes o patinets, la recomanació de la nova Ordenança de Mobilitat

La nova Ordenança de Mobilitat es debat hui en la Comissió d’Urbanisme

Una assegurança per a bicicletes o patinets, la recomanació de la nova Ordenança de Mobilitat
28/01/2019 -

La nova Ordenança de Mobilitat es debat, hui, 28 de gener, en la Comissió d’Urbanisme per a donar el vistiplau abans de la seua presentació en el Ple municipal, que tindrà lloc aquest dijous. El servei de Mobilitat de l’Ajuntament de València ja ha analitzat un total de 136 esmenes, presentades pels diferents grups polítics, que han suposat algunes modificacions del projecte. Així, després del ple i la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, començaran els 30 dies d’informació pública abans que entre en vigor una nova ordenança que, com no podia ser d’una altra manera, s’actualitza i recull els nous mitjans de transport que ja han aflorat a la nostra ciutat.

Una de les més destacades és la recomanació a usuaris de bicicletes, patinets o Vehicles de Mobilitat Personal que contracten una assegurança per a fer front a la seua responsabilitat civil, en cas d’accidents. Així mateix, la nova Ordenança de Mobilitat també recull la idea de registrar aquest tipus de vehicles, sempre que l’àrea competent del seu control iniciara aquest procés.

Però la futura Ordenança de Mobilitat va molt més enllà, i també recull mesures importants com el reconeixement com a vianant de les persones que transiten portant a mà una moto o ciclomotor; la possibilitat que les denúncies voluntàries d’infraccions es puguen realitzar de manera telemàtica i confidencial; o el permís per a circular pels carrils bici i altres vies de major velocitat a les persones amb mobilitat reduïda.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giusepe Grezzi, ha volgut agrair a tots els grups “les al·legacions que han plantejat, que els tècnics han estudiat a consciència, fent el màxim esforç per a integrar-les en el text definitiu”. Així mateix, ha afegit que gràcies a aquestes aportacions s’ha aconseguit “una ordenança més moderna”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 12 =