25n
25N
25N

“Dejen de hablar en valenciano”: un treballador de seguretat d'Ifema insta a Oltra a parlar en castellà

Oltra visita FITUR per a donar a conéixer les grans novetats de turisme accessible de la Comunitat Valenciana

EP

“Dejen de hablar en valenciano”: un treballador de seguretat d'Ifema insta a Oltra a parlar en castellà
23/01/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha viatjat fins a Madrid per a la inauguració de FITUR, la Fira Internacional del Turisme per excel·lència, on la Comunitat Valenciana compta amb un estand de més de 2.000 metres quadrats en el qual estan participant al voltant de 200 companyies per a potenciar el millor de la nostra comunitat autònoma. Una fira que, fins al 27 de gener, congregarà a milers de professionals, empreses i visitants que busquen descobrir la riquesa cultural que amaga els diferents països que visiten FITUR.

No obstant això, sembla que no tots comparteixen eixe mateix esperit. I és que tal com ha denunciat un membre de l’equip de Mónica Oltra, a través del seu compte de Twitter, un membre de seguretat d’Ifema, que estava controlant els accessos, els hauria instat a parlar en castellà. Així, tal com explica Xavi Aguilar, “arribem a FITUR amb la vicepresidenta Mónica Oltra, i ens trobem amb cordó policial. Mentre esperem a entrar, parlem entre nosaltres en valencià. Un guàrdia de seguretat d’OMBDUS ens diu: ““Dejen de hablar en valenciano””.

https://twitter.com/xaviaguilarcl/status/1088042677290127360

La situació s’ha produït mentre entraven al pavelló 2, en coincidència amb l’arribada del rei Felip VI per a l’obertura de FITUR. En eixe moment s’ha format un control policial i la vicepresidenta i el seu equip han quedat atrapats mentre el personal de seguretat els informava que no podien passar.

València Extra ha parlat amb la vicepresidenta del Consell, que ha explicat que en eixe moment “un membre del seu equip els ha explicat que jo era la vicepresidenta del Govern valencià i que tenia una cita dins de FITUR. Quan el meu company me l’estava explicant, en valencià, el treballador de seguretat s’ha acostat i ens ha dit: “Deixen de parlar valencià””. Així mateix, ha afegit que “això no pot passar, i menys en una fira internacional on es parlen tots els idiomes, i on ens mostrem com un país obert, hospitalari i plural”.

Finalment, Oltra ha assenyalat que “la seguretat de la Casa Reial ha demanat disculpes, ens ha dit que ho recolliran en un informe i que el tindran en compte per a futures ocasions perquè el personal de seguretat, primer, ha de tractar a la gent bé i, després, ha d’entendre que en aquest país hi ha diferents llengües”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 12 =