Mercavalència, un referent en seguretat alimentària

No trencar la cadena de fred o el control de plagues, algunes de les normes de seguretat alimentària de Mercavalència

Mercavalència, un referent en seguretat alimentària
25/10/2018 -

Com sabem si el que mengem compleix amb els requisits de qualitat necessaris? En Mercavalència, el major centre Agroalimentari de la Comunitat Valenciana, ho tenen clar. I és que a pesar que els controls sanitaris dels productes són responsabilitat dels majoristes que els comercialitzen, en Mercavalència disposen d’unes infraestructures logístiques i de distribució que no solament garanteixen que es mantinga el producte fresc i de qualitat, sinó que compleixen amb els controls propis d’un mercat majorista.

Peix, fruites, hortalisses… Productes frescos, i de proximitat, que ixen a la venda amb totes les garanties possibles. Així, València Extra ha parlat amb Raquel Blasco, Directora de Qualitat de Mercavalència, que ens ha detallat alguns dels sistemes que segueixen per a proporcionar productes de qualitat. “Com qualsevol recinte d’aquestes característiques, ens encarreguem que es complisquen diferents controls imprescindibles per a mantenir el producte en bones condicions, com la neteja i el desinfectat de les instal·lacions; el control del clor de l’aigua amb el qual es llaven les mans, que es realitza diàriament; o el pla de control de plagues, que realitzem setmanalment”.

“A més, es posa especial atenció a garantir que no es trenque la cadena de fred dels productes. És fonamental. D’aquesta manera, les càmeres, en les quals es transporten diàriament els productes, estan connectades a un sistema de registre que grava cada cinc minuts els nivells de temperatura. En el cas que superaren el límit, saltarien totes les alarmes per a procedir a la seua reparació. No podem deixar de costat aquestes qüestions perquè, d’això, depén el bon estat del producte que es comercialitza. En Mercavalència complim tant els requisits necessaris per a un mercat majorista, com els requisits legals que marca la Unió Europea”.

L’escorxador de Mercavalència obté el certificat de Benestar Animal AENOR

Mercavalència té un compromís amb la política de qualitat. Així, aconseguir un dels certificats més importants i estrictes d’Espanya suposa un pas més per a convertir-se en un centre de referència. El passat mes de juliol, l’escorxador de Mercavalència obtenia el certificat de Benestar Animal AENOR, acreditant que aquesta instal·lació compleix amb uns requisits de benestar, que han sigut desenvolupats al costat de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i basat en el referencial europeu Welfare Quality ®, el principal referent europeu en matèria de benestar animal.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, mostrava el seu agraïment a l'”esforç, la il·lusió, la professionalitat i el compromís de totes les persones que fan possible Mercavalència. Saben que el seu compromís és amb la ciutadania i la seua alimentació. La qualitat i la seguretat alimentària són, per tant, fonamentals”.

I és que per a l’obtenció d’aquest certificat, AENOR va realitzar, en les instal·lacions, una exhaustiva auditoria mitjançant l’avaluació de quatre principis: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de l’espècie. Així mateix, aquest escorxador també superava l’auditoria per al manteniment de la certificació d’escorxador ecològic.

Un compromís amb la seguretat alimentària que es reflecteix en cadascun dels espais que componen Mercavalència i que, a més, no acaba ací perquè el treball de tots es basa a seguir mantenint els controls que garanteixen i situen Mercavalència com el centre agroalimentari per excel·lència.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 5 =

Festes Torrent 2019