25n
25N
25N

Una espectacular Cremà posa el fermall d'or a les Falles de l'Antigor

Cercaviles, música, exposicions i una gran traca correguda han inundat de la passió de les Falles aquest cap de setmana

Una espectacular Cremà posa el fermall d'or a les Falles de l'Antigor

Ja han passat dos anys d’un moment històric. Les Falles són patrimoni de la humanitat (UNESCO) i un any més per a celebrar-ho, València ha viatjat a 1895 on conéixer una mica més l’origen de la nostra gran festa amb les Falles de l’Antigor.

El Carme s’ha convertit en el punt de trobada per a reviure aqueixes Falles de l’Antigor. Un monument, cercaviles durant tot el dia i per descomptat la pólvora no podien faltar en aquest segon aniversari. Però Per què el Carme? Sota el lema ‘Els Falles de l’Antigor’, la festa està dedicada a recuperar els orígens de les nostres festes josefines, retrocedint en el temps fins a finals del segle XIX, i el Carme “és bressol de les primeres Falles i un referent quant a la memòria històrica fallera i ciutadana de València”, apuntava el regidor de Cultura Festival i President de JCF, Pere Fuset.

En concret, enguany la falla commemorativa ha sigut obra de Fet d’Encàrrec, que ha reproduït el cadafal que es plantava en els carrers Gràcia i Llanterna l’any 1895. Els valencians no han volgut perdre’s aquesta cita i han visitat durant tot el dia la Plaça de la Creu on també podien gaudir de les delícies com els bunyols amb xocolata.

Indumentària tradicional per a recórrer els carrers del Carme acompanyats de música. Dues cercaviles han embolicat de falles el cor de València i molts valencians i valencianes s’han sorprés amb aquesta cita que ha volgut donar un homenatge d’altura a aquest segon aniversari.

Però com a bons valencians i fallers un dels plats forts era la traca correguda que ha sigut tot un espectacle de pólvora i humor.,Des de la Plaça dels Furs fins a la Plaça de la Santa Creu la traca marcava el pas dels quals s’han animat a fer aqueix recorregut per davant de la traca.

La vesprada també marcava un altre moment molt especial. La representació de l’estoreta velleta que marcava així un altre punt emotiu d’aquesta celebració pel segon aniversari.

Però sens dubte la gran sorpresa esperava a tots a última hora amb una Plaça de la Creu plena i ansiosa per viure una espectacular Cremà que ha sorprés a tots. Precisament en paraules de Pere Fuset, aquesta particular celebració “compleix amb el compromís adquirit amb la UNESCO, després de la declaració de 2016, en el sentit de generar iniciatives que, en qualitat de bones pràctiques patrimonials, ajuden a reforçar la protecció, la conversa i la difusió dels diversos aspectes que conformen el ric patrimoni cultural de la festa de les Falles”.

Les Falles de l’Antigor diuen adéu però sens dubte han marcat als molts assistents que han pogut viure-les i confirmen l’aposta de Cultura Festiva per cuidar i enaltir les festes i tradicions de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 6 =

CCCC
torrent