25n
25N
25N

La segona sessió del Ple d'Escoles compromet a Ajuntament i comunitat escolar en el treball conjunt pels camins escolars segurs

La segona sessió del Ple d'Escoles compromet a Ajuntament i comunitat escolar en el treball conjunt pels camins escolars segurs
07/06/2018 -

L’Ajuntament de Paiporta va acollir aquest dilluns el segon Ple d’Escoles, una sessió particular, ja que en aquesta participen representants de totes les escoles i instituts de la localitat. En la trobada, el consistori i els centres educatius es comprometeren a seguir treballant sobre els camins escolars segurs, rutes que permetran a xiquets i xiquetes acudir a l’escola de manera sostenible, sense cotxe, per uns itineraris amb un trànsit mínim, ben senyalitzats; i traçats i dissenyats perquè puguen ser utilitzats pel màxim d’alumnes possible.

L’elaboració d’aquests camins escolars segurs fou una de les propostes més destacades del primer Ple d’Escoles. En la segona trobada d’aquest dilluns, l’Ajuntament -en veu del regidor d’Educació, Toni Torreño- va adquirir una sèrie de compromisos, al mateix temps que va demanar que els centres educatius continuen aportant idees per a la implementació dels camins, i de transmetre la informació sobre aquesta iniciativa a tota la comunitat educativa, especialment a l’alumnat.

Com és habitual, la sessió va estar presidida per l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, acompanyada pel mateix Toni Torreño, el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, la regidora de Policia, Beatriz Jiménez, així com personal tècnic municipal, com ara l’agent de Policia Local encarregada de temes de mobilitat, o l’arquitecte municipal i la tècnica de Joventut.

En relació als camins escolars, el primer Ple d’Escoles havia proposat ampliar les voreres, envoltar-los d’un entorn atractiu i net, treballar perquè siguen vies tranquil·les, vigilades, ben enllumenades, i que hi haja places d’aparcament de bicicletes a prop de les escoles i els instituts. En aquest sentit, l’Ajuntament es va comprometre a continuar treballant en un pla de millora de l’entorn urbà, on hi ha previstes actuacions sobre desenes de carrers, i a prioritzar les obres sobre les vies que es determinen que seran camins escolars segurs. A més, s’instal·larà mobiliari urbà que faça els camins escolar i el seu entorn més amable i atractiu.
A més dels camins escolars segurs, el Ple d’Escoles també va servir per a donar resposta a algunes de les inquietuds expressades per l’alumnat en la sessió anterior. Així, xiquetes i xiquets demanaren aleshores que volien una velocitat dels vehicles més reduïda, la millora dels semàfors i la reducció del trànsit. Al voltant d’aquestes peticions, el regidor d’Educació va explicar que està en redacció una nova ordenança de mobilitat que reduirà la velocitat en alguns carrers fins a 20 o 10 quilòmetres per hora; que s’està estudiant la instal·lació de radars pedagògics amb emojis per a vehicles, i que es contemplen alternatives de transport col·lectiu als vehicles de motor.

També es va informar de l’existència del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), aprovat l’any passat, i que té com a objectiu primordial pacificar la circulació als carrers del poble i promoure mitjans de transport sostenibles com són la bicicleta, els patins o patinets, o els desplaçaments a peu.
Precisament en el primer Ple d’Escoles també es va demanar l’ús dels carrils bici per a patins i patinets. Torreño va comunicar que aquest ús ja es pot fer. Xiquetes i xiquets reclamaren ampliacions de la xarxa de carrils bici, i la resposta de l’Ajuntament va ser totalment afirmativa, ja que hi ha projectades diferents ampliacions d’aquest tipus d’infraestructura que, a més, es connectaran amb el futur anell verd que envoltarà la ciutat de València per tota la comarca de l’Horta.

Ajuntament i comunitat educativa es posaren deures per a la pròxima sessió. D’una banda, el consistori ha de continuar avançant en la redacció de l’ordenança de mobilitat, i en les obres de millora de l’entorn urbà i de construcció de carrils bici. El jovent de Paiporta, per la seua banda, ha de determinar amb l’ajuda d’uns mapes quins seran aquests camins escolars segurs, i ha de començar a pensar en com promourà el coneixement i l’ús d’aquestes rutes braç a braç amb l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 7 =

CCCC
torrent