caixa popular

El BOP publica la segona part del pla d'ocupació de Diputació per a majors de 55 anys amb altres 3,6 milions d'euros

El BOP publica la segona part del pla d'ocupació de Diputació per a majors de 55 anys amb altres 3,6 milions d'euros
05/05/2018 -

El pla d’ocupació de la Diputació de València torna amb 3.650.000 euros durant aquest 2018. Així consta en les bases de la convocatòria, ja publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), que contemplen mantenir la quantitat a repartir que va fixar l’últim programa bianual anunciat a la fi de 2017, així com mantenir els mateixos criteris de repartiment. S’inicia així la segona part d’un procés a través del qual els municipis podran sol·licitar la quantitat que els correspon per a fomentar l’ocupació en l’àmbit local.

Un pla d’ocupació amb una dotació total de 7,3 milions d’euros que ha invertit la corporació provincial per a facilitar la creació del voltant de 1.000 llocs de treball per a majors de 55 anys. El programa està destinat als ajuntaments i entitats locals menors que ho sol·liciten i que té com a objectiu “ajudar als demandants d’ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”, tal com ha explicat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

A cada ajuntament o entitat local que sol·licite aquesta segona part del pla li correspondrà, per tant, una assignació en funció del nombre d’aturats que tinga cada municipi. Amb aquest barem, tots els municipis menors de 100.000 habitants i les entitats locals menors de la província de València podran formular les sol·licituds per a realitzar la segona part de la convocatòria.

L’autonomia municipal torna a ser l’eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d’aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d’un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

Fòrum d’ocupació a Picassent

La diputada d’Assessorament Municipal ha participat aquest divendres en el Fòrum d’Ocupació de Picassent (FOPIC), impulsat per la Regidoria de Formació, Ocupació i Promoció Econòmica a través de l’Agència de Desenvolupament Local, on han estat representats a més el Servef i l’empresa pública de la Diputació Divalterra. En el fòrum s’ha presentat un programa d’activitats enfocat a la cerca d’ocupació, on la també alcaldessa de Picassent, Conxa García, ha ressaltat la necessitat de “fomentar les pràctiques i eines necessàries per a accedir al món laboral i millorar l’empleabilitat”.

En aquest sentit, el cogerente de Divalterra, Xavier Simón, ha oferit una xarrada en la qual ha donat a conéixer les activitats de l’empresa pública, especialment quant a programes d’ocupació, destacant el paper que juga el sector públic com a impulsor d’iniciatives i programes que estimulen la creació de llocs de treball.

Divalterra compta amb diferents iniciatives i programes per a la dinamització del mercat laboral. L’exemple més clar és la Xarxa ADL,s, que és una xarxa virtual on estan connectats els ADL’s de la província. En aquesta xarxa, s’ofereix als ADLs eines telemàtiques com una intranet de comunicació entre professionals; un sistema de gestió de les activitats que realitzen; un portal web local on poden publicar el que consideren, i una guia empresarial online.

La Xarxa ADL,s dóna cobertura a 242 municipis de la província, un 91% del total. Un altre dels programes a destacar és Reinicia’t, destinat a fomentar l’ocupació de les persones majors de 30 anys amb dificultats per a integrar-se en el mercat laboral.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC