25n
25N
25N

Bankia, la FSMCV i el IVC obrin la segona convocatòria dels Premis al talent musical

Bankia, la FSMCV i el IVC obrin la segona convocatòria dels Premis al talent musical
06/05/2019 -

Bankia, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) han convocat la segona edició dels Premis Bankia al talent musical, als quals es poden presentar candidatures fins al pròxim 30 de juny.

Aquests guardons, que formen part del programa ‘Bankia Escorta València’, tenen per objectiu donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

Les distincions compten amb cinc categories: ‘Premi al músic valencià’, ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional’, ‘Premi a l’investigador valencià’, ‘Premi al projecte educatiu Musical’, i ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’.

La periodicitat d’aquests premis és biennal, la primera edició es va celebrar en 2017, i l’import de cadascuna de les cinc categories ascendeix a 20.000 euros.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha assenyalat que “aquests premis constitueixen un important impuls per a donar a conéixer el talent musical de la Comunitat Valenciana. Són nombrosos els músics valencians que estan realitzant una aportació extraordinària a la música tant al nostre país com fora de les nostres fronteres i aquests premis són una forma de reconéixer la seua gran aportació a la cultura”.

Per part seua, el director corporatiu de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la segona convocatòria d’aquests guardons són una mostra més del compromís de Bankia en el reconeixement a unes societats musicals que representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura a la Comunitat Valenciana i que vertebren el territori”.

Des de l’Institut Valencià de Cultura, la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, ha apuntat que “el sector musical valencià necessita ser conegut i reconegut i aquests guardons bianuals contribueixen a fer-ho visible premiant la trajectòria de persones destacades de la nostra música”.

CATEGORIES

El ‘Premi al músic valencià’ reconeixerà a un músic professional valencià que desenvolupe una labor rellevant en matèria musical ja siga en l’àmbit nacional o internacional. Així, el premi es dirigeix a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits musicals. Es valorarà també el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.

El ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional’ reconeixerà a un conjunt instrumental o vocal. El grup haurà de tindre un mínim de tres components, a més de personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident a la Comunitat Valenciana. El jurat també valorarà la seua trajectòria, la rellevància nacional i internacional i la projecció professional.

El ‘Premi a l’investigador valencià’ premiarà a un investigador que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol terreny com, per exemple, l’educació, cultura, sociologia, història, economia, etc.

El jurat també valorarà els treballs de recerca com a tesis doctorals o treballs de fi de màster, i qualsevol publicació o projecte editorial. També es tindrà en compte la rellevància, el rigor científic, l’originalitat, i la potencial capacitat de l’estudi per a transformar o millorar l’ecosistema musical.

El ‘Premi al Projecte Educatiu Musical’ s’atorgarà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb l’educació musical en qualsevol àrea, ja siga per l’elaboració de materials didàctics o per la utilització de la música com a eina per a la millora d’oportunitats per als estudiants. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no reglades. No obstant això, no poden participar projectes educatius universitaris o de postgrau ni pertanyents a centres d’ensenyaments artístics superiors.

El ‘Premi a l’Activitat Empresarial o emprenedora relacionada amb la música’ està dirigit a qualsevol entitat jurídica privada o persona física situada a la Comunitat Valenciana i que duga a terme una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. El jurat tindrà en compte a l’hora de valorar la candidatura la seua trajectòria, la seua dimensió innovadora i la seua capacitat per a satisfer les demandes de la societat.

Les candidatures presentades seran valorades i seleccionades per un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, que serà presidit pel president de la FSMCV. Els guanyadors es donaran a conéixer en la gala de lliurament de premis que se celebrarà el 7 de setembre en el Palau de la Música de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 1 =