25n
Orgull
Orgull

València és la segona ciutat espanyola on més s'usa la bici

El ranking ho lidera Sevilla amb un 21% i el *Cap i Casal amb un 16%, mentre que la mitjana espanyola és un 10%

València és la segona ciutat espanyola on més s'usa la bici
15/04/2019 -

Sevilla i València es troben al capdavant de les 17 ciutats espanyoles enquestades on més ús es fa de la bicicleta, amb un 21% i un 16%, respectivament, segons es desprén de la V Radiografia dels Hàbits de Mobilitat dels Espanyols, realitzada pel Fòrum de Mobilitat d’Alphabet..

En el costat contrari, santanderins (4%) i bilbaïns (5%) són els que menys ús fan d’ella. Pel que fa a Madrid i Barcelona, només un 7% dels madrilenys utilitzen la bicicleta per als seus desplaçaments habituals, percentatge que s’incrementa a Barcelona fins a un 14%.

Sis de cada deu espanyols considera que la seua ciutat no està adaptada a la convivència de vehicles i ciclistes. Segons l’enquesta, realitzada a 5.000 persones, Sevilla es posiciona com la ciutat on els enquestats troben una major convivència entre tots dos col·lectius (77,5%). En el costat contrari, a Toledo i Madrid consideren que la seua ciutat no està preparada per a garantir la convivència entre ciclistes i conductors, amb el 89,5% i el 89%, respectivament.

En preguntar-los sobre quin mitjà de transport utilitzarien si estiguera prohibit accedir al centre de la ciutat en automòbil, només un 6% dels enquestats triarien la bicicleta com a alternativa per a desplaçar-se.

Dels resultats d’aquesta enquesta, es conclou que només un 10% dels espanyols utilitza la bicicleta per als seus desplaçaments habituals.

Són els joves de 18 a 30 anys els que més es mouen en aquest mitjà de transport habitualment (12%), mentre que aquest percentatge és del 9% entre les persones de 46 i 60 anys. En el cas de les persones majors de 61 anys, un 4% opta per la bicicleta com a mitjà de transport de manera assídua.

A l’hora de preguntar sobre l’ús del carril bici a les seues ciutats, un 39% admet que els ha utilitzats. D’ells, només un 9% ho fa normalment, mentre que un 30% ho fa de forma esporàdica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =