caixa popular

Segona oportunitat per als joves de Mislata

L’Ajuntament i l’IVAJ acorden la incorporació de la ciutat al programa “Jove Oportunitat”, una iniciativa per a facilitar-los la inserció sociolaboral

Segona oportunitat per als joves de Mislata
08/02/2018 -

El programa “Jove Oportunitat” és una iniciativa promoguda des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que té per objecte la realització d’accions d’orientació i coaching per a joves que hagen abandonat els estudis sense haver aconseguit cap titulació o cicle formatiu.

L’Ajuntament s’ha sumat a este programa de la Generalitat, coordinat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a oferir estos serveis als xics i xiques de Mislata que necessiten un assessorament sociolaboral. El Centre Jove del Mercat va acollir ahir la primera reunió entre l’Ajuntament i els responsables del programa, juntament amb la coach que ha sigut destinada a Mislata, per a concretar els detalls de l’execució del programa. A la reunió va assistir el regidor de Joventut, Ximo Moreno, el responsable tècnic de la UPCCA de Mislata, Enrique Madrid i l’informador juvenil, José Cánovas.

L’objectiu principal del programa JOOP és servir de punt d’inflexió en les vides d’estos joves, xics i xiques d’entre 16 i els 21 anys, que abandonen els estudis i entren en una fase de risc d’exclusió social i laboral. El servei consistix a oferir-los una segona oportunitat, amb accions formatives i d’orientació laboral adaptades a cada cas particular.

La coach que treballarà a Mislata dirigirà a un grup d’entre 12 i 14 joves, que seran atesos tant de forma individual com grupal. S’ocuparà del desenvolupament personal i social d’estos xics i xiques, així com d’assessorar-los en la construcció d’un projecte professional o en la possibilitat que puguen reprendre els estudis acadèmics.

L’objectiu, explica Ximo Moreno, és “descobrir les inquietuds de cada jove per a poder orientar-los cap a una activitat laboral que realment els motive; a partir d’ací, es tracta d’assessorar-los i preparar-los perquè arriben a aconseguir un lloc de treball”. El programa té una durada de 6 mesos i es posarà en marxa este mateix mes de febrer.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris