25n
25N
25N

Segona convocatòria d'ajudes per a rehabilitació d'habitatges al Cabanyal

Segona convocatòria d'ajudes per a rehabilitació d'habitatges al Cabanyal
01/10/2016 -

La Junta de Govern Local ha aprovat obrir una segona convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació i reedificació de vivendes al Cabanyal, una iniciativa que disposa d’un pressupost d’1.719.000 euros, i el termini de sol·licituds estarà obert fins al pròxim 14 d’octubre.

El portaveu de l’equip de govern, Jordi Peris, ha donat a conéixer hui esta decisió de la Junta, aprovada a instàncies de la regidora d’Habitatge, Maria Oliver, que permetrà completar tot el pressupost disponible que hi havia reservat per a esta acció. Tal com ha explicat el regidor, dels 1,7 milions disponibles, 964.000 euros seran per a rehabilitació, i 755.000 per a reedificació de nous habitatges.

Es tracta d’una mesura que es preveia en les bases de la primera convocatòria en el cas que les ajudes atorgades en esta convocatòria no esgotaren tots els diners previstos, “com així ha sigut”, ha subratllat Peris. De la mateixa manera, les bases preveuen que si en esta segona proposta les sol·licituds superen el pressupost disponible, les ajudes s’aplicaran segons els criteris ja previstos: l’estat de l’edifici i el seu emplaçament, donant prioritat als immobles que estiguen afectats per la desestimada prolongació de Blasco Ibáñez, els que estiguen en zona BIC (Bé d’Interés Cultural) i els que estiguen protegits.

La gestió d’estes ajudes s’estan realitzant a través del Pla Cabanyal per encàrrec municipal, i ja s’està començant amb els primers projectes. “Es tracta d’una acció molt important per a la vida del barri”, ha assegurat Jordi Peris, atés que suposa un motor de dinamització en tots els àmbits. Ls ajudes previstes arriben als 20.000 euros per habitatge.

El portaveu municipal ha qualificat d’“excel·lents” els resultats de la primera convocatòria d’estes ajudes, a través de les quals s’han atorgat subvencions de rehabilitació a un total de 412 habitatges particulars i 9 públics de l’entorn del Cabanyal, “cosa que suposa un impuls molt important en la regeneració del barri”, en paraules de Peris. Dels 412 habitatges privats, 397 rebran ajudes per a rehabilitar elements comuns i zones interiors dels immobles, i la resta són de nova construcció.

Jordi Peris ha destacat que es tracta d’habitatges que han de rehabilitar els residents, és a dir, gent que viu al barri o que aniran a residir allí en noves construccions sobre solars que han adquirit. A més, el regidor ha destacat que els expedients dels immobles subvencionats estan repartits de manera homogènia entre els barris del Cabanyal, el Canyamelar i el Cap de França. I així mateix, una bona part dels habitatges es concentra en el que es coneix com a Zona Zero, als carrers de Sant Pere i dels Àngels.

Del pressupost total utilitzat en les actuacions dels 412 habitatges, 2.486.177 euros es destinaran a rehabilitació, i 444.984 euros a edificació de nova planta. Quant a l’habitatge públic, 9 expedients són de rehabilitació i 4 de nova construcció o ampliació d’edificis, amb un pressupost estimat d’1.480.972 euros. En este cas, estan tots en el que era la zona afectada per l’antiga prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez.

El programa inclou un pressupost específic de 145.000 euros per a la rehabilitació de la Llotja de Pescadors, concretament per a la redacció del projecte bàsic que, com és conegut, s’encarregarà a l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València. “Sens dubte2, ha assegurat Jordi Peris, “serà un impuls molt important i tindrà un efecte renovador molt important en la regeneració global del barri, on el tema de l’habitatge és prioritari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 13 =

museo prehistoria
museo prehistoria