25n
25N
25N

Puig anuncia que la seu de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori se situarà a Elx

Puig anuncia que la seu de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori se situarà a Elx
23/02/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que Elx acollirà la seu de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), organisme autònom de l’Administració autonòmica que s’encarregarà de vetlar per la protecció del sòl no urbanitzable i el respecte a la legalitat urbanística.

Així ho ha explicat el responsable del Consell després d’una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Carlos González, a la qual ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El president ha subratllat que la decisió de situar a Elx aquesta agència forma part del procés de “descentralització real” de les institucions, que va tindre també el seu reflex aquesta legislatura situant a Alacant la seu de la Conselleria d’Innovació, i que resulta necessari per a harmonitzar i cohesionar la Comunitat Valenciana.

Puig ha destacat també que l’agència, que estarà en ple funcionament abans que finalitze enguany i que comptarà amb 35 persones, serà un “potent instrument de coordinació” per als ajuntaments, amb els quals teixirà “aliances” per a la protecció del patrimoni rural de la Comunitat Valenciana, i a més contribuirà a generar seguretat jurídica, amb el que tindrà un impacte positiu “molt important”, pel seu rendiment tangible i intangible en termes de potenciació econòmica i de preservació del paisatge.

Funcions de l’agència

L’AVPT, regulada a través de la reforma escomesa en 2019 de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, s’encarregarà d’exercir les potestats administratives de protecció de la legalitat urbanística de la Generalitat, respecte d’infraccions greus o molt greus comeses en sòl no urbanitzable, comú o protegit, i el farà de manera exclusiva en els municipis que s’adherisquen i de forma compartida en els quals no s’adherisquen.

L’agència tindrà, entre les seues comeses, fomentar la minimització de l’impacte territorial, ambiental i paisatgístic dels habitatges sorgits al marge de la legalitat. Així mateix, també realitzarà el seguiment de les activitats en sòl rural que manquen de títol jurídic habilitant i s’encarregarà de divulgar i actualitzar la normativa i els instruments de protecció del territori.

Entre les seues línies d’actuació, figura a més la redacció del Pla d’Inspecció Urbanística de la Comunitat Valenciana, en coordinació amb els ajuntaments i la resta d’administracions públiques i forces de seguretat, i el manteniment d’un sistema d’informació territorial actualitzat, en matèria de protecció de la legalitat urbanística, mitjançant la Infraestructura de Dades Espacial de la Comunitat Valenciana.

També fomentarà la investigació de tècniques de detecció automatitzada de canvis sobre el territori i de seguiment de la regularització d’activitats en sòl rural que manquen de títol jurídic habilitant, així com d’assessorament i assistència als municipis en les matèries que són de la seua competència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 5 =