25n
25N
25N

El sector de l'oci nocturn crea un canal per a denunciar festes il·legals, en augment després de tancar-se l'oci nocturn

El sector de l'oci nocturn crea un canal per a denunciar festes il·legals, en augment després de tancar-se l'oci nocturn
31/08/2020 -

La patronal estatal de l’oci nocturn i espectacles Spain Nightlife ha posat en marxa aquest dilluns un canal per a rebre denúncies sobre festes il·legals que se celebren en territori espanyol, després de rebre múltiples denúncies i queixes en les últimes setmanes per part de les seues associacions adherides, i amb motiu de l’augment generalitzat de festes il·legals en tota Espanya.

Seguint el mateix sistema instaurat a Catalunya per la seua associació adherida FECASARM, la patronal ha decidit estendre aquest canal de denúncies a tot el territori espanyol. L’e-mail al fet que es podran dirigir aquestes denúncies, fins i tot de manera anònima, és: ‘denuncia@spain-nightlife.es’.

Segons exposa Spain Nightlife, la bústia de denúncies que es va posar en marxa el divendres a la vesprada a Catalunya ha rebut durant el cap de setmana 14 denúncies, relatives a diferents tipologies d’esdeveniments il·legals o fins i tot de locals amb llicència que no compleixen les normatives.

Quant a dues d’elles, les més multitudinàries, el dissabte es va remetre la informació de la qual es disposava als departaments d’Interior i de Salut de la Generalitat de Catalunya, si bé Spain Nightlife assegura que no sap si les mateixes finalment van ser localitzades i si es va poder impedir la seua celebració.

En una d’elles es venien taules VIP per import de fins a 5.000 euros i ambdues se celebraven en “lloc secret”. Sí que li consta a la patronal, tal com indica, que dues festes il·legals celebrades a Barcelona (una en el barri de Sants Montjuïc i una altra en una nau de la Zona Franca) i una tercera en la localitat de Viladecans van ser detectades pels Mossos d’Esquadra i es van poder detenir les mateixes, així com sancionar a organitzadors i assistents.

Algunes de les festes denunciades, amb imatges de la festa incloses, han sigut protagonitzades en habitacions d’hotels de luxe coneguts, per la qual cosa, abans de denunciar les mateixes, això serà traslladat a la direcció de l’hotel amb la finalitat que adopte les mesures de seguretat que corresponguen perquè no es repetisquen, ja que en una d’elles es pot veure a unes 15 persones en una habitació ballant.

A la festa van assistir ‘influencers’ que penjaven vídeos de la mateixa en xarxes socials amb la seua ubicació, la qual cosa va permetre a algun dels seus seguidors localitzar i denunciar la mateixa. Malgrat no ser multitudinària, cap dels assistents portava màscara ni respectava la distància de seguretat.

En qualsevol cas, en altres localitats d’Espanya també s’han celebrat festes il·legals cobrant entrada, segons assenyala la patronal de l’oci nocturn. Així, la patronal Màlaga de Nit ha denunciat aquest cap de setmana la celebració de dues festes multitudinàries a Marbella. Per part seua, a Eivissa es va celebrar aquest dissabte una altra festa en una vila privada.

L’OCI NOCTURN COM A “PART DE LA SOLUCIÓ”

Spain Nightlife assegura que els contagis segueixen en augment a Espanya, quan l’oci nocturn legal continua tancat.

Tal com indiquen les últimes dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat, els contagis segueixen a l’alça a Espanya amb aproximadament 70.000 contagis nous en els últims 15 dies, i això a pesar que l’oci nocturn es troba totalment tancat des de fa 15 dies en tota Espanya. “Per no dir que el 50% de discoteques es troben tancades des del passat 13 de març i no han obert des de llavors”, lamenta la patronal.

Malgrat això, lamenten que es continua acusant l’oci nocturn de ser una font important de contagis i es bloqueja qualsevol possibilitat de la seua reobertura. Aquest és el cas, per exemple, de Catalunya, on davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Generalitat va al·legar que “s’ha evidenciat que els locals d’oci nocturn són una font important de contagis per diversos motius que es donen tant en espais oberts com tancats”, exposa la patronal.

Per part seua, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, per a justificar el tancament de tots els locals d’oci nocturn d’Espanya, en coordinació amb totes les comunitats autònomes, en l’acord de data 14 d’agost de 2020 va determinar que “l’oci nocturn (bars, discoteques i sales de ball) és actualment l’origen dels brots epidèmics amb major nombre de casos associats (mitjana de 31 casos associats per brot) però a més són els brolles origen d’una gran part de la transmissió comunitària actual i de casos en diverses comunitats autònomes, pel fet que afecten grups grans de població, difícilment identificables, amb orígens geogràfics molt diversos”.

No obstant això, tal com afirma el secretari general de Spain Nightlife, Joaquim Boadas, “les discoteques, les sales de ball i els bars de copes porten tancats a Espanya quasi 15 dies i els contagis continuen augmentant, per la qual cosa queda acreditat que l’oci nocturn legal no és una font important de contagis, perquè mentre han estat oberts, l’índex de contagis no ha sigut tan alt com les últimes setmanes, la qual cosa demostra que més aviat som part de la solució”.

Per això, considera “inacceptable” que mentre els empresaris de l’oci nocturn “s’arruïnen” perquè, segons subratlla, “no reben ni una trista ajuda de l’Administració que no els permet treballar”, uns altres aprofiten aquesta falta d’oferta legal per a enriquir-se, posant en risc la salut de les persones, contribuint a augmentar els contagis, ja que no disposen de llicència ni respecten les normes de seguretat, i “provocant que el període de tancament de l’oci nocturn legal s’allargue més i més”.

‘LLISTA NEGRA’ D’EMPRESES

Al mateix temps, la patronal està estudiant la creació d’una ‘llista negra’ d’aquelles empreses que lloguen equips de so i il·luminació a aquestes festes il·legals, atés que Spain Nightlife les considera “copartícips” que aquestes se celebren i que s’allargue l'”angoixa” dels locals legals.

“Elaborarem aquesta llista en l’àmbit intern, perquè quan tot això acabe, cada local actue en conseqüència. Nosaltres només ens cenyirem a crear aquesta ‘llista’ d’aquestes empreses respectant la normativa en matèria de protecció de dades i això serà una mesura de pressió més per a evitar la celebració d’aquestes festes il·legals, ja que molts dels nostres empresaris possiblement decideixen no treballar amb elles en el futur”, explica el president de FECASARM i directiu de Spain Nightlife, David López.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + onze =

museo prehistoria