25n
Orgull
Orgull

El sector de l'hostaleria i oci nocturn defensen ser espais segurs davant les restriccions: "No és just"

El sector de l'hostaleria i oci nocturn defensen ser espais segurs davant les restriccions: "No és just"
08/07/2021 -

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (CONHOSTUR) i la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins (FOTUR) de la Comunitat Valenciana rebutgen les noves restriccions acordades aquest dijous per la Generalitat i defensen que els seus establiments són segurs i compleixen la normativa COVID.

“No ens sembla just que es penalitzen una vegada més les activitats que representem”, des del joc als espectacles, la música, l’oci o els dj’s, perquè “totes estan reglades i compleixen actualment la normativa COVID”, denúncia el secretari general de la patronal de l’oci, Juanjo Carbonell, en una primera valoració de les noves mesures vigents fins al 25 de juliol.

Entre aquestes restriccions sobreïx el tancament de l’oci nocturn, que des d’aquest dissabte només podrà obrir si realitza servei de bar o restaurant fins a les 00.30 hores. L’hostaleria avança mitja hora el seu tancament, també fins a les dotze i mitja, i els espectacles massius redueixen el seu aforament a 3.000 persones en exteriors i 2.000 en interiors.

Des de FOTUR rebutgen, en declaracions remeses als mitjans, que la Generalitat “penalitze una vegada més” a aquests sectors en acordar el tancament de l’oci nocturn com a mesura per a frenar l’expansió de contagis entre els joves.

També asseguren que tots els establiments de l’oci nocturn garanteixen la qualitat de l’aire en interiors i, en qualsevol cas, queden a l’espera que el Consell publique la resolució per a valorar-la “convenientment” i adoptar les accions que més convinguen als seus interessos empresarials.

En la mateixa línia, CONHOSTUR valora negativament aquestes mesures perquè afecten la seua activitat, tant el tancament de l’oci com la retallada de l’horari de l’hostaleria, i “una vegada més es penalitza a un sector empresarial totalment desprotegit i a més culpabilitzat i criminalitzat des del principi”.

El passat 3 de juny ja va advertir que no entenia que, finalitzat el toc de queda i observant el que està succeint en altres ciutats espanyoles després de la fi de l’estat d’alarma, la Generalitat no reconsiderara treballar de la mà del sector per a establir una oferta d’oci reglat i segur que garantisca les mesures i un espai on acudir de manera segura en horari nocturn, tot per a “evitar la celebració descontrolada de reunions i festes”.

“Una vegada més –lamenta en el seu comunicat– l’única solució que s’imposa per a atallar aquesta situació és la de tancar l’oci reglat i limitar l’hostaleria”, una situació que atribueix als botellons, les reunions privades, les festes multitudinàries i les aglomeracions en espais com a platges, parcs o passejos marítims com en la nit de sant Joan, que “s’han succeït sense cap control ni sanció”.

Els hostalers denuncien així que les administracions no han actuat “amb suficient contundència” especialment per a frenar els botellons, per la qual cosa reclamen que complisquen la seua comesa i afronten “de veritat una rigorosa vigilància i sancionen les il·legalitats i comportaments que de nou han portat a la Comunitat Valenciana a aquesta situació”.

Després de reafirmar que el seu compromís sempre ha sigut afrontar des de la responsabilitat la lluita contra la pandèmia, destaquen que aquesta setmana han signat un acord de col·laboració amb el Col·legi d’Enginyers Industrials per a fomentar l’emissió d’informes tècnics de ventilació dels locals i atorgar-los un certificat “precisament per l’esforç del sector per a complir amb totes les condicions necessàries de seguretat i protecció enfront de la COVID i oferir als clients la major seguretat”.

CONHOSTUR està integrada per Hostaleria València (Federació Empresarial d’Hostaleria de València), ASHOTUR (Associació d’Hostaleria i Turisme de Castelló) i FEHPA (Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =