25n
25N
25N

El sector agrari presenta 44 propostes d'inversió i servicis al procés participatiu del Pòsit Agrari Municipal

El sector agrari presenta 44 propostes d'inversió i servicis al procés participatiu del Pòsit Agrari Municipal
16/02/2020 -

La fase de presentació de propostes d’inversió del procés participatiu del Pòsit Agrari de València ha finalitzat amb un total de 44 propostes d’inversió i servicis. En aquest procés les agricultores i els agricultors de la ciutat decideixen en què invertir els fons del Pòsit Agrari Municipal de València, un total de 633.823,36 euros. Una vintena d’entitats vinculades al món agrari i ramader amb representació en la Junta de Síndics del Consell Agrari Municipal de València (o altres entitats vehiculades per les ja representades en la Junta) han proposat projectes d’inversió generals (sense adscripció territorial) o projectes d’inversió zonificats en el terme municipal de València (Nord, Oest i Sud).

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat que amb aquesta iniciativa “donem veu als llauradors i llauradores, fent-los protagonistes en la presa de decisions per primera vegada”. De fet, ha valorat que “mentre cap govern anteriorment els havia donat veu i vot, el de Joan Ribó sí que ho fa, el que demostra que el món agrari sí que és una prioritat per a nosaltres”.

Els projectes presentats són una bona mostra de les necessitats del sector i, tal com s’observa en la tipologia de projectes, s’han presentat propostes de solucions a problemes molt diversos, com ara la compra de maquinària agrícola per a ús col·lectiu, la construcció o millora d’infraestructura hidràulica (instal·lacions de bombament, depòsits, etc.), la millora i construcció de camins agrícoles, la recuperació i difusió de sabers tradicionals de la professió agrària, la rehabilitació de patrimoni agrícola menor, les millores tecnològiques en la gestió del reg (APP, sistema d’avisos, etc.)o la compra d’immobles patrimonials (com l’antic magatzem del patrimoni de la Federació Sindical d’Agricultors Arrossers d’Espanya), entre altres. Dels 44 projectes d’inversió presentats, 18 són projectes d’inversió generals (40,9 %) mentre que 26 són projectes d’inversió zonificats (59,1 %), concretament, cinc a la zona nord, sis a la zona oest i 15 a la zona sud.

Durant aquesta fase del procés participatiu s’han teixit diverses xarxes socials i de comunicació entre diferents entitats de la Junta de Síndics i, fins i tot, amb altres entitats del sector agrari i de la ciutadania associada amb la finalitat de crear projectes d’inversió que responguen a necessitats i problemes col·lectius. Aquests vincles s’han materialitzat en “múltiples propostes conjuntes i col·laboratives que enriqueixen i cohesionen les diferents entitats i col·lectius”.

La següent fase ja s’ha iniciat i finalitzarà el pròxim 29 de maig de 2020. Durant aquest període es revisarà la informació aportada en els projectes presentats (i se sol·licitarà esmena d’errors, si cal), s’estudiarà la viabilitat econòmica, jurídica i tècnica dels projectes d’inversió presentats i es baremaran els projectes d’inversió viables. Per acabar, en l’última fase, durant el mes de juny, es validaran els resultats de la baremació dels projectes viables per la Junta de Síndics i es proposarà un calendari d’execució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus