25n
25N
25N

El secretari del ple de l'Ajuntament ho serà també, en substitució, de l'EMT

El secretari del ple de l'Ajuntament ho serà també, en substitució, de l'EMT
26/11/2019 -

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de València ha aprovat aquest dimarts que el nou secretari no conseller del Consell d’Administració siga l’actual secretari general del Ple de l’Ajuntament de València i secretari de la Junta General d’EMT, Hilario Llavador Cisternes, després de la recent dimissió del secretari assessor del Consell d’Administració, Salvador Martínez Tarín, en plena polèmica per la vinculació del seu bufet amb el despatx Proveïments Advocats, relacionat amb el cunyat de l’alcalde de València, Joan Ribó.

A més, s’ha acordat que la lletrada assessora no consellera del Consell d’Administració –carregue que sorgeix de la disgregació de l’anterior de secretari-assessor que exercia Tarín– siga la responsable jurídica de l’empresa Virginia Álvarez Guaita, ha assenyalat l’empresa en un comunicat.

Els nomenaments s’han aprovat amb els vots a favor de Compromís i PSPV i els vots en contra del PP, Ciutadans i Vox. El president de l’entitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat “el treball realitzat per l’anterior secretari i la seua decisió de no facturar els serveis prestats a l’EMT durant els mesos d’octubre i novembre”.

Respecte a les consultes sobre la comunicació al Tribunal de Comptes i el Banc d’Espanya sobre el frau contra l’EMT, el Consell ha rebut un informe del bufet d’advocats que està defensant els interessos de l’empresa en la investigació penal que recomana “no presentar aquestes comunicacions perquè hi ha un procediment penal obert que encara està en tramitació”. Els consellers han sol·licitat un nou informe més extens que aclarisca aquest punt.

El consell també ha aprovat (amb els vots a favor de Compromís i PSPV, els vots en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans i Vox) la designació d’un instructor perquè investigue la causa oberta pel Tribunal de Comptes per a determinar responsabilitats comptables en la jubilació parcial impulsada pel PP en l’EMT.

Amb la seua decisió, el Consell d’Administració “ha validat la denúncia que en 2017 va realitzar l’actual direcció gerència sobre les possibles irregularitats que s’havien realitzat en l’empresa pública des de 2001 quant a la manera de comptabilitzar les jornades a realitzar pel personal que s’acollia a la jubilació parcial”.

Respecte a l’oposició del PP al fet que s’investigue aquesta qüestió, Grezzi ha lamentat “que el PP continue defensant les possibles irregularitats en la jubilació parcial que vol investigar el Tribunal de Comptes i s’opose a aquesta investigació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 2 =

lleida 2020
activem alfafar