25n
25N
25N

Es reprenen deu obres municipals a València suspeses per la crisi de la Covid-19

Sandra Gómez: “Estarem vigilants perquè en totes les obres que es reprenguen es garantisquen les mesures de seguretat als treballadors i treballadores”

Es reprenen deu obres municipals  a València suspeses per la crisi de la Covid-19
14/04/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que hui s’han représ els treballs de deu obres que es van iniciar abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, mentre que queden pendents huit treballs que continuaran quan finalitze la crisi. “Hem tornat al marc jurídic anterior a l’Estat d’Alarma, per la qual cosa podem reprendre obres tant públiques com privades”, ha explicat l’edila, qui ha assegurat que l’Ajuntament “vigilarà que els treballadors i treballadors tornen al treball amb totes les mesures de seguritat”.

Gómez ha recordat que des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma a causa de la crisi sanitària van quedar paralitzades “gran quantitat d’obres iniciades” per part de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana. “Els treballs, en diferents barris i que suposaven tasques de reurbanització i condicionament, van quedar ajornats fins a una altra ordre, igual que ha ocorregut amb aquelles obres l’inici de les quals estava previst durant estes dates”.

Les obres que van començar abans de la crisi de la COVID-19 i van ser suspeses davant la declaració de l’Estat d’Alarma s’han représ hui, la qual cosa suposa “retornar d’alguna manera la normalitat a aquelles obres destinades a millorar les dotacions públiques als barris”. Estos projectes són les obres de reurbanització del carrer de la Murta, a Benimaclet; la fase II de la connexió per als vianants del carrer de Just Ramírez, a la Saïdia; l’electrificació i obres d’urbanització de l’entorn del carrer d’Àngel Villena, a Quatre Carreres; les obres de condicionament als carrers de Sant Salvador i del Caroig, a Castellar-l’Oliveral; o els treballs de la segona fase de condicionament de la pavimentació entre les places de la Llotgeta i d’El Soñador, a Massarrojos.

També han tornat a funcionar hui altres treballs: la rehabilitació com a centre de majors de l’antiga fàbrica d’oli de Marxalenes, l’excavació arqueològica a Sant Vicent de la Roqueta, la rehabilitació dels coberts 4 i 5 de la Marina de València, o la construcció d’un equipament sociocultural a la plaça del Bisbe Laguarda, al barri de Torrefiel.

D’altra banda, hi ha un total de huit projectes, en diferents barris de la ciutat, l’inici dels quals s’ha vist ajornat per la crisi. Estos treballs s’activaran en el moment en què se suspenga l’Estat d’Alarma i es torne progressivament a la normalitat. Les obres pendents d’inici són: la conversió en zona de vianants del carrer de l’Apòstol Sant Pere, als Poblats del Nord; el condicionament de la pavimentació entre la carretera del Rocs i el camí del Caminot, a La Punta; la conversió en zona de vianants de l’entorn del mercat municipal de Sant Pere Nolasc, a Morvedre; el condicionament del paviment de la plaça d’El Soñador, a Massarrojos; les obres de reasfaltat del carrer de Ferrer i Bigné, en el tram entre els encreuaments amb el carrer de la Venta del Moro i el carrer de Massamagrell, a Benifaraig, així com els treballs d’habilitació de la Farinera del Grau, els quals estan en contractació pendent d’informe de valoració en ofertes, per la qual cosa el procés de licitació ha quedat suspés i afectarà el començament de les obres.

A més d’estes obres municipals, hi ha altres grans obres a la ciutat que es reprendran, tant privades com de la Generalitat, com són la Línia 10 del tramvia, el PAI de la Font de Sant Lluís, El PAI de la Malva-rosa o les obres d’urbanització de la unitat d’execució B del Pla de Reforma Interior PN-2 de Benifaraig.

Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, Gómez ha assegurat que es “continua treballant perquè a poc a poc es reinicien i reprenguen aquells projectes que són fonamentals per a la ciutadania perquè tenen com a fi millorar la qualitat de vida dels barris de València”. No obstant això, l’edila ha volgut llançar “un advertiment”, ja que, ha assegurat, “l’Ajuntament estarà vigilant per garantir que en totes les obres que es reprenguen es complisquen les mesures de seguretat amb els traballadors i treballadores”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + dinou =