25n
25N
25N

Es restaura la taula de marbre de la Casa Museu Blasco Ibáñez

Es restaura la taula de marbre de la Casa Museu Blasco Ibáñez
28/10/2019 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que en breus dies l’Ajuntament de València restaurarà la singular taula situada en el balcó principal del xalet de Blasco Ibáñez, l’edifici que acull el museu del cèlebre escriptor i polític valencià.

La taula objecte d’intervenció es troba ubicada a la balconada de la façana principal de la Casa Museu Blasco Ibáñez de València, en la platja de la Malva-rosa, i té signes de deteriorament a causa de la seua antiguitat i a les inclemències del temps, així com altres motius mediambientals donada la seua proximitat al mar.

“La intervenció que realitzarem consisteix en la restauració de l’única pota original que queda de la taula, per a la seua posterior conservació al museu, i en segon lloc, la realització d’una rèplica fabricada amb marbre de carrara per substituir la pota original i reemplaçar-la en l’espai que deixa aquesta”, ha dit la regidora Tello.

Pel que fa a la restauració de la pota original es procedirà a desmuntar-la i restaurar-la fent una consolidació de la superfície disgregada i posant en pràctica una conservació preventiva. Pel que fa a la rèplica, es farà mitjançant el procediment de la treta de punts a través de la peça original i, posteriorment, es realitzarà la seua col·locació.

Esta intervenció, junt amb la recent restauració de les cariàtides i capitells situats també en la balconada de la casa museu de Blasco Ibáñez, ascendirà a un total de 6.930 euros.

La regidora Glòria Tello ha explicat que “el compromís de l’Ajuntament amb el llegat de Blasco Ibáñez és ferm i decidit i per això tenim al conveni amb la Fundació, a través del qual el consistori realitza una subvenció directa a la Fundació de 12.000 euros anuals, així com 30.000 euros anuals compromesos en inversions de l’Ajuntament en la casa museu i 20.000 euros anuals de l’Ajuntament en realització d’activitats culturals a la casa museu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

ccccinema
activem alfafar