25n
25N
25N

El 84% del personal municipal en quarantena es reincorpora als seus llocs de treball després de la realització de proves PCR amb resultats satisfactoris

L’Ajuntament accelera l’adequació d’espais municipals per garantir l’atenció presencial segura a la ciutadania

El 84% del personal municipal en quarantena es reincorpora als seus llocs de treball després de la realització de proves PCR amb resultats satisfactoris
13/05/2020 -

Tots els resultats que es coneixen ja de les proves PCR realitzades a personal municipal de servicis essencials que presentaven símptomes han donat negatiu, permetent la reincorporació al treball d’una dotzena de treballadors i treballadores que s’havien sotmés a les proves, així com del 84 per cent del personal empleat públic que estava en quarantena per haver tingut contacte amb les persones simptomàtiques. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha mostrat la seua satisfacció pels resultats i ha avançat que “les proves PCR també es faran a personal simptomàtic que realitze treball presencial tot i que no pertanyen a servicis essencials”.

L’anunci coincideix amb l’aproximació a la fase 1 que permetria un increment important del personal empleat públic que tornaria a realitzar el seu treball de forma presencial. D’aquesta forma, s’estén la realització de les proves PCR, que fins ara sols s’havien realitzat a una quinzena de persones amb símptomes i pertanyents a servicis considerats essencials. “Les xifres, amb tots els resultats negatius –i per tant satisfactoris-, demostren l’efectivitat de totes les mesures que als dos darrers mesos hem implementat en l’Ajuntament per protegir la salut de tota la plantilla municipal”, ha destacat Notario.

La regidora ha explicat que l’Ajuntament de València està accelerant els treballs per a garantir una atenció presencial segura a la ciutadania. “Estem adaptant els espais municipals amb celeritat per adequar-nos a la nova conjuntura sanitària per garantir la seguretat tant dels nostres treballadors i treballadores com de les persones usuàries”, ha incidit, per a detallar a continuació que el Servici d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics així com des del Servici de Salut Laboral es treballa de forma intensa amb la resta de servicis municipals per poder indicar-los l’aforament i l’ocupació que complisquen les mesures de seguretat establides, marcant recorreguts, seients, zones d’espera, pantalles en llocs d’atenció al públic o zones de cua. A més, juntament amb Prevenció de Riscos Laborals s’han marcat criteris i s’ha informat de les condicions i les mesures de seguretat necessàries. A banda, s’ha facilitat una fitxa perquè tots els servicis puguen sol·licitar setmanalment els equips de protecció individual necessaris.

Els servicis de Gestió Tributària, Padró, Informació i Registre, Cementeris o el Centre de la Dona són alguns dels que ja han vist instal·lades en els seus espais de treball pantalles de protecció. A més, s’hi ha senyalitzat recorreguts i implementat altres mesures com ara la substitució de cadires entapissades per cadires de plàstic. Per la seua banda, les biblioteques municipals han sigut dels primers llocs que han vist canviada la seua fisonomia perquè, en funció de les prioritats marcades pel servici d’Acció Cultural, sobre la base de les 35 biblioteques existents, s’ha treballat en 9 biblioteques prioritàries, comprovant en cadascuna d’elles, in situ, els espais i el mobiliari i dibuixant l’estat actual i senyalitzant en el pla recorreguts, llocs de lectura i pantalles de protecció. En aquests moments ja estan preparades huit de les 9 biblioteques de la llista de prioritàries.

Pel que fa a museus, s’ha consensuat amb el servici municipal la senyalització dels recorreguts amb postes i protegint les zones d’atenció a la ciutadania. El personal tècnic de Museus ha determinat unes prioritats d’obertura i des de Manteniment s’han encarregat unes pantalles més adients per a eixos aparadors. Des de Patrimoni s’han prioritzat dos museus on s’està treballant per a la seua revisió definitiva. Pel que fa als museus de Cultura Festiva, en aquest moment es treballa dibuixant gràficament el recorregut i ubicació de pantalles.

Respecte a les escoletes municipals, per part del servici d’Arquitectura i Centrals Tècnics s’ha utilitzat una d’elles com a model per a determinar criteris, dibuixant l’ocupació, recorreguts i zones d’espera amb la finalitat de poder informar el servici d’Educació de la reducció de persones usuàries en aules i necessitats en aquests centres.

Totes aquestes mesures les ha traslladades Notario als delegats de prevenció dels sindicats que representen al personal municipal i que han sigut convocats aquest dimecres a un Comité de Seguretat i Salut on s’ha detallat la implementació de totes eixes accions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tres =