25n
25N
25N

"És molt probable" que "en no molts dies" es puga relaxar l'ús de mascareta en exteriors"

Així ho ha anunciat Fernando Simón en la roda de premsa

"És molt probable" que "en no molts dies" es puga relaxar l'ús de mascareta en exteriors"
17/05/2021 -

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha avançat que resulta “molt probable” que “en no molts dies” es puga relaxar l’ús de màscara en els exteriors, en vista de la bona marxa de la campanya de vacunació contra la COVID-19 i la situació epidemiològica.

“És cert que en exteriors les mesures, com l’ús de màscares, és molt possible que en no molts dies es puga ja reduir, però hem de garantir que els regs van baixant”, ha avançat l’epidemiòleg del Ministeri de Sanitat en roda de premsa aquest dilluns.

Encara que ha evitat donar dates concretes, Simón ha assenyalat que la bona evolució de la campanya de la vacunació i la baixada de la corba de contagis anticipen que la relaxació de mesures podria no estar molt llunyana. “No és bo donar dates, és bo donar situacions epidemiològiques. Podem preveure, amb les dades que tenim, quan és possible que aqueixa situació es done. Estem evolucionant molt bé, amb cobertures de vacunació molt bones. En un mes estarem en xifres d’immunització que ens posen en una situació molt favorable per a reduir mesures, sempre que es mantinguen altres. El que hem de ser és conscients que cal anar pas a pas”, ha detallat.

No obstant això, ha puntualitzat que encara no és el moment: “Encara no tenim ni una incidència, ni una cobertura de vacunació, ni una immunitat comunitària prou alta per a relaxar les mesures de protecció personal”.

Simón ha apuntat que existeixen “moltes alternatives” amb l’obligatorietat de les màscares. “La principal, ara hi ha un grup hipervacunado, el de les residències. Òbviament en aquests grups es poden plantejar mesures diferents dels de grups on la cobertura de vacunació siga del 30 per cent o del 60 com en majors de 60 anys”, ha esgrimit.

L’epidemiòleg ha insistit en la necessitat d’encertar, no obstant això, en “quin és el moment adequat”. “Hem de ser prudents, anar amb compte amb no posar el carro davant dels bous. Cal tindre clar que cal caminar tot el camí i no fer passos més ràpid del que ens permeten les nostres cames”, ha metaforitzat.

En la seua opinió, el moment en el qual totes les comunitats autònomes estiguen per davall de 150 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies podria ser adequat per a plantejar aquesta relaxació. “Caldrà modificar el document d’actuacions perquè no inclouen la ràpida immunització per la vacunació. Hem de ser conscients que serem ací prompte, però que cal anar pas a pas”, ha insistit.

En aquest sentit, ha vaticinat que “és possible” que “alguna de les mesures es puga aplicar al total del territori”, com la relaxació de màscares en exteriors. “Sí que és veritat que, a mesura que anem augmentant la immunització, es va homogeneïtzant la situació de tot el país, però encara hi ha diferències importants a l’hora de prendre decisions”, ha precisat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − un =