25n
25N
25N

Un total de 52 entitats locals es presenten als guardons convocats per Igualtat per a premiar les festes inclusives i no sexistes celebrades l'any passat

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones manifesta la seua satisfacció per “la bona acollida que han tingut els guardons”

Arxiu

Un total de 52 entitats locals es presenten als guardons convocats per Igualtat per a premiar les festes inclusives i no sexistes celebrades l'any passat
22/08/2020 -

Un total de 52 entitats locals de la Comunitat Valenciana s’ha presentat als premis que, per segon any consecutiu, ha convocat la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’objectiu de fomentar la celebració d’unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha manifestat la seua satisfacció per “la bon acollida que han tingut els guardons” donat l’increment de sol·licituds en aquesta segona convocatòria relativa a les festes celebrades l’any passat, “la qual cosa és un indicatiu del treball conjunt que s’està fent amb les entitats locals per a aconseguir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic”.

Such ha assenyalat que les 52 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat a alguna de les 4 categories d’aquests premis. D’elles, 31 corresponen a la província de València, 13 a la de Castelló i 8 són entitats locals de la província d’Alacant.

La directora general ha explicat que, amb aquests premis, la Conselleria vol “reconéixer de manera pública i visible als municipis que desenvolupen projectes que promouen la igualtat de gènere en les seues festes, propicien la participació de les dones en condicions d’igualtat i estimulen l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones”.

“Es tracta de premiar les festes que contribueixen a promoure la realització de festes igualitàries i bandejar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població”, ha afegit.

També pretén crear espais lúdics dins de l’àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no discriminació de les dones, promovent una cultura inclusiva, amb la finalitat de salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l’entorn festiu i d’oci.

Bases dels premis

Les entitats locals de municipis de la Comunitat Valenciana que es presenten han d’executar projectes per a promoure la igualtat de gènere en les seues festes, amb especial recalcament en l’erradicació de continguts discriminatoris amb l’objectiu de contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Entre les accions susceptibles de ser guardonades figuren les campanyes de sensibilització, actuacions sobre models de representació com a cartells o continguts musicals, les lligades a la participació de les dones en l’organització de les festes, les relacionades amb la ruptura de rols de gènere tradicionals, les específiques sobre l’ús d’un llenguatge inclusiu i les dirigides a incorporar la perspectiva de gènere.

Segons les bases del Premi, s’estableixen quatre categories segons el nombre d’habitants, però amb igual quantia per a cadascuna. Un premi per a projectes presentats per entitats locals de fins a 5.000 habitants, una altra per a poblacions entre 5.001 i 10.000 habitants, un altre per a poblacions entre 10.001 i 20.000 i finalment un altre premi per a entitats locals de 20.001 o més. Entre els criteris de valoració es tindrà en compte la qualitat, l’originalitat del projecte i l’impacte de gènere que l’acció ha tingut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria