25n
25N
25N

Es presenta el nou reglament de Govern Obert en una jornada oberta a la ciutadania

Es presenta el nou reglament de Govern Obert en una jornada oberta a la ciutadania
19/12/2018 -

La Regidoria de Govern Obert, Participació, Acció Veïnal, Transparència i Auditoria Ciutadana ha organitzat una jornada per apropar a la ciutadania els conceptes clau de transparència i donar a conéixer a tothom la nova ordenança de Govern Obert. En aquesta trobada es pretén impulsar la participació i mostrar les ferramentes necessàries per a fer-ho.

La «Jornada Oberta sobre la nova Ordenança de Govern Obert: Transparència» se celebrarà demà de vesprada a la sala de premsa de l’edifici de Tabacalera, a partir de les 17.30 hores, i amb una durada prevista de dues hores i mitja. Per a assistir a la mateixa serà necessari una inscripció prèvia, per a la qual serà imprescindible posar-se en contacte amb l’organització a través del correu transparencia@particip.es o a través del número de telèfon 961930080.

Durant la sessió, la regidora delegada de Transparència i Govern Obert, Neus Fábregas Santana, presentarà als assistents les aportacions de la nova ordenança i, seguidament, els tècnics del Servici de Transparència i Govern Obert desgranaran els conceptes clau en matèria de transparència, publicitat activa, govern obert i dret d’accés a la informació.

«Sabem que, per a poder participar en les decisions més rellevants de la ciutat, és necessària la informació. Per això, portem tres anys treballant en projectes de Bon Govern, caracteritzats per l’eficiència, la participació, la transparència i la rendició de comptes. Hem treballat perquè el dret d’accés a la informació que té la ciutadania siga una eina cada vegada més utilitzada i eficient a més de mostrar cada vegada més informació pública», ha explicat la regidora Neus Fàbregas Santana.

El Reglament de Govern Obert: Transparència inclou millores en la publicitat activa de la institució, la incorporació dels criteris interpretatius del Consell de Transparència i Estatal i el Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana en matèria de dret d’accés, per a aclarir l’abast i límits d’este règim, la concreció del procediment sancionador en matèria de transparència, un protocol de traspàs de poders i un Pla d’integritat per a l’administració local de València, entre altres mesures.

Després de la presentació, tindran lloc tres taules per a les persones assistents on aprendran com es fa una al·legació, què és un dret d’accés i com es pot sol·licitar i també coneixeran com poden navegar pel Portal de Transparència i Dades Obertes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

CCCC
torrent