25n
Orgull
Orgull

S'instal·laran contenidors de càrrega posterior a Llíria

Aquests models de nova generació Circular ECO ®, que formen part de l’aposta del consistori per l’economia circular, només utilitzen matèria primera reciclada

S'instal·laran contenidors de càrrega posterior a Llíria
30/06/2021 -

L’Ajuntament de Llíria continua apostant per l’aplicació de polítiques d’economia circular, i ha impulsat un nou projecte amb la implantació de nous contenidors de càrrega posterior, un model de generació Circular ECO ® que estan fabricats amb fins a un 100% de matèria primera reciclada i són 100% reciclables.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i el tinent d’alcalde, Paco García, han visitat les instal·lacions de la Brigada Municipal de Residus Sòlids Urbans (RSU), que ha adquirit un total de 70 unitats, que es distribuiran entre el nucli urbà i les urbanitzacions.

Aquests nous contenidors apliquen la regla de convertir els residus en recursos eliminant el concepte de fabricar, consumir i tirar que marcava l’economia lineal cada vegada més en desús.

El primer edil ha explicat que “utilitzen fins a un 80% dels envasos de plàstic que provenen del reciclatge domiciliari, mentre que el 20% restant ve dels contenidors deteriorats o que es troben al final de la seua vida útil”.

A més, Joanma Miguel ha destacat que aquests contenidors “són 100% funcionals, ja que disposen d’una boca especial adaptada en la cuba per a facilitar el depòsit de residus a persones amb mobilitat reduïda i de pedal d’obertura, que permet evitar el contacte manual directe amb el mateix contenidor, impedint d’aquesta manera els possibles riscos de contagi sorgits amb la COVID”.

Aquests nous models permeten continuar fomentant el compromís per la política mediambiental que defensa el consistori. “Garantiran una gestió molt més optimitzada de l’ús de l’energia i dels recursos naturals, a més d’un consum molt més reduït de CO₂”, ha recalcat l’alcalde de Llíria.

Amb una estructura creada sota els paràmetres de l’ecodisseny, aquests contenidors estaran d’ací a poc temps als carrers de Llíria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 2 =