25n
25N
25N

S'instal·laran cinc pèrgoles fotovoltaiques en cinc punts de la ciutat

S'instal·laran cinc pèrgoles fotovoltaiques en cinc punts de la ciutat
27/09/2019 -

L’Ajuntament de València instal·larà cinc pèrgoles fotovoltaiques en cinc punts de la ciutat, tal com ha aprovat aquest divendres la Junta de Govern Local, en el marc de les propostes de Participació Ciutadana. El portaveu municipal i vicealcalde, Sergi Campillo, ha donat a conéixer aquest matí els assumptes abordats en la reunió de la Junta.

La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació provisional per al muntatge i instal·lació de cinc pèrgoles i els carregadors de vehicles elèctrics que estaran associats a elles, en diferents ubicacions de la ciutat. Es tracta d’un projecte de participació ciutadana similar al que ja s’havia impulsat, per primera vegada en la història de la ciutat, al jardí amb sostre fotovoltaic del carrer Ruaya, en el barri de Morvedre, que ja està en funcionament i que dóna ombra a més de produir energia per a la il·luminació del jardí.

Tal com ha explicat Sergi Campillo, dins dels processos de participació ciutadana impulsats pel Govern Local, una de les propostes guanyadores va ser la creació d’aquestes cinc noves pèrgoles fotovoltaiques que, en aquesta ocasió no s’habilitaran en jardins, sinó en diferents punts urbans. Els llocs triats són la nova plaça per als vianants del Mercat de Rojas Clemente, l’aparcament del Mercat de Castella, l’espai pròxim al Centre de Majors de la plaça de Miquel Adlert Noguerol, l’aparcament al costat del mercat del Cabanyal, i el poliesportiu de la Malva-rosa.

El portaveu i vicealcalde ha explicat que «la novetat respecte al jardí de Morvedre és que al costat de les noves plaques s’instal·len també carregadors de vehicles elèctrics (cotxes i bicis) associats, i així mateix l’energia resultant es derivarà també als edificis que estan al costat per al seu consum energètic; de manera que reduïm el nostre consum energètic a través del contracte d’electricitat general i generem també la nostra pròpia energia». La instal·lació de les cinc plaques suposa una inversió de 443.500 euros, i preveu que les obres d’habilitació comencen en els pròxims dos mesos

NOUS CARRILS BICI

La Junta de Govern Local també ha aprovat l’adjudicació dels contractes per a l’execució de les obres de construcció de carrils bici en l’avinguda del Primat Reig (des de l’avinguda de la Constitució fins a l’avinguda de Catalunya) i en l’avinguda del Port (des del Bulevard de la Serradora fins a J.J. Dómine). Tots dos projectes també vénen de propostes participació ciutadana i suposen una inversió total de 750.000 €.

Sergi Campillo ha destacat que «des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s’està desenvolupant el PMUS, el Pla de Mobilitat Sostenible que va aprovar el Govern anterior però que va deixar en un calaix sense dur a terme; pel que el que s’està fent ara és connectar tots els carrils bicis –ha afegit- de manera que tinguem una xarxa interconnectada i segura per a tots els usuaris de la bicicleta, que cada vegada són i més han crescut exponencialment des de 2015 precisament gràcies a les polítiques de mobilitat sostenible».

REHABILITACIÓ DE L’ALQUERIA D’ALBORS

Un altre dels assumptes abordats en la reunió de la Junta és l’aprovació del contracte de rehabilitació de l’Alqueria d’Albors per al seu ús com a centre cultural, un projecte cofinançat per la Unió Europea a través dels fons FEDER. Tal com ha explicat Sergi Campillo, «atés que es tracta d’un edifici protegit, l’execució ha requerit coneixements especialitzats en matèria d’arquitectura i reforma i per això s’ha fet de forma coordinada amb el Servei de Patrimoni Històric Artístic de l’Ajuntament», Les obres tenen una inversió de 467.000 euros, i un termini de 12 mesos.

MANTENIMENT DELS FORNS CREMATORIS DEL CEMENTERI

Finalment, s’ha aprovat contractar el servei de manteniment i explotació dels dos forns crematoris del Cementeri General de València i l’actualització del sistema de filtració de gasos i mesurament de partícules. El contracte tindrà una vigència de quatre anys, prorrogables un any més, i una quantia de 2.253.000 euros, «amb el que es modernitzaran les instal·lacions del crematori del Cementeri General, i es donarà eixida a l’increment del nombre de cremacions que s’està produint en els últims anys», ha conclòs el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =