25n
25N
25N

S'inicien les obres de consolidació dels edificis de la plaça Doctor Collado

S'inicien les obres de consolidació dels edificis de la plaça Doctor Collado
18/01/2019 -

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha signat aquest matí l’acta de replanteig de l’inici de les obres de consolidació dels edificis protegits situats a la plaça Doctor Collado números 2 i 3, al voltant de la Llotja de la Seda. «Aquesta obra dóna eixida a un problema heretat, que era imprescindible escometre», ha assegurat el regidor.

«Hui comencem la rehabilitació estructural d’aquests dos edificis, la qual suposa una obra llargament esperada tant per la ciutadania com per nosaltres mateixos, que ha tingut moltíssimes dificultats», ha explicat Vicent Sarrià. «El projecte inicial, encarregat durant l’anterior legislatura, no es podia executar per raons patrimonials i perquè un dels edificis es troba en situació de ruïna total», ha afegit.

La primera fase, que ha començat hui i que tindrà una durada de tres mesos, consisteix a la consolidació de la façana i de l’estructura dels dos edificis, mitjançant els treballs d’estabilització, apuntalament, fitació, conservació i demolició parcial. A continuació, es procedirà a realitzar les pertinents intervencions arqueològiques. «Després de garantir l’estabilitat de la construcció, en un període d’un mes i mig i dos mesos, es realitzarà una intervenció arqueològica rigorosa que valorarà tots els elements patrimonials que existeixen en el subsòl, com és la muralla musulmana», ha argumentat Sarrià.

Finalment, durant la tercera fase, es posarà en marxa la redacció del projecte d’habilitació i la posterior licitació de les obres de l’edifici. «Aquesta primera inversió, de 313.000 euros, dóna eixida a un problema heretat, el qual era imprescindible escometre atesa la seua ubicació al voltant de la Llotja de la Seda», ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge.

«És una satisfacció que hui puguem començar oficialment aquestes obres que, en un parell de mesos, canviaran l’aspecte d’aquests edificis després de completar-se les fases de consolidació, intervenció arqueològica i habilitació definitiva de l’edifici», ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − set =

bombers
CCCC