25n
25N
25N

S'inicia el sanejament dels arbres del carrer Comte Altea

S'inicia el sanejament dels arbres del carrer Comte Altea
14/01/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que s’ha decidit actuar en l’arbrat de Comte d’Altea després d’inspeccionar l’estat i comprovar que en alguns casos presentaven risc per a la seguretat viària per la seua inclinació i descomposició. Els exemplars que estan en bones condicions es podaran per rebaixar l’alçada i facilitar la seua regeneració. Segons Campillo, “amb aquestes actuacions volem millorar la infraestructura verda dels nostres carrers”.

El servici de Jardineria de l’Ajuntament de València ha començat els treballs de sanejament i poda dels arbres del carrer Comte D’Altea, al barri de la Gran Via. Es tracta de 109 mèlies, a més d’alguns tarongers situats en la intersecció amb Jacinto Benavente. Un arbrat que, segons explica el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, ha crescut condicionat per la seua orientació i buscant la captació de la llum solar inclinant-se cap al centre del carrer. Això ha provocat que la seua posició afavorisca el trencament d’arbres quan es produeixen fortes ratxes de vent i temporals a causa de la seua llargària i el pes concentrat en les seues puntes. També, en algunes ocasions, han arribat a colpejar vehicles.

Davant aquesta situació, s’han començat les actuacions de poda per rebaixar la seua alçada i facilitar la regeneració de la seua copa per tal de prevenir el trencament de les branques. A més, després d’una revisió de l’arbrat, s’ha identificat aquells que estan en pitjors condicions per putrefacció o risc. En aquests casos, en concret 30 exemplars, s’ha previst el seu abatiment i posterior reposició amb noves espècies adaptables al clima de València i que presenten un creixement més contingut, segons Campillo. Aquestes mèlies seran substituïdes per 26 freixes de flor, 3 pereres de flor i un taronger. També s’anul·laran dos escocells perquè estan ubicades prop d’un pas de vianants i obstaculitzen la mobilitat.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat la immediatesa amb la qual s’estan reposant els exemplars abatuts pels nous arbres “per tal que com més prompte millor el carrer recupere el seu paisatge verd”. També ha valorat el treball dels tècnics del servici municipal de jardineria “que han previst aquestes actuacions seguint criteris de seguretat per a les persones i els vehicles”. “Amb aquestes actuacions volem millorar la infraestructura verda de València i el paisatge urbà”, ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 14 =