25n
25N
25N

10 dies per a habilitar una zona de l'antiga Fe que aculla 76 llits

La zona que s’habilitarà de l’antiga Fe reuneix les condicions òptimes per a albergar aquest nou espai sanitari

10 dies per a habilitar una zona de l'antiga Fe que aculla 76 llits
17/03/2020 -

Davant la previsió d’una major propagació del coronavirus a la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s’habilitarà una zona de l’antiga Fe, concretament la que albergava l’Escola d’Infermeria, per a atendre les persones contagiades per Covid-19, que necessiten hospitalització, i amb totes les condicions de seguretat i higiene per a evitar més contagis.

Les obres, que aniran a càrrec de Tragsa, començaran a executar-se demà i, a més, de manera ininterrompuda. D’aquesta manera, en tres torns de 8 hores cadascun, s’aconseguirà habilitar aquesta zona en un termini de 10 dies. I és que com ha assenyalat Puig “hem de contemplar tots els escenaris possibles” davant aquesta crisi sanitària, que colpeja a tot el país amb més d’11.000 casos.

Es preveu que aquest nou espai estiga finalitzat a la fi de la setmana que ve, ja que es tracta “d’una zona de fàcil adaptació”, i amb aquesta intervenció s’aconseguiria sumar 76 llits més. D’aquesta manera, aquest servei se sumaria als ja disponibles tant en els diferents hospitals públics, com en els privats que s’han posat a la disposició del govern central.

En aquests moments, ha dit, hi ha 2.774 llits disponibles als hospitals públics i 825 en els privats: “La situació, en aquests moments, és de garantia assistencial hospitalària i està funcionant adequadament el sistema de salut valencià, que està demostrant el seu potencial, sobretot, gràcies als professionals sanitaris, que estan treballant intensament”. No obstant això, aquesta intervenció es durà a terme per a ampliar el nombre de llits per si foren necessàries.

Així mateix, Ximo Puig ha volgut aclarir que la part que s’adaptarà de l’antiga Fe no està afectada “pels problemes que van portar a la Generalitat a clausurar, fa anys, aquest centre”. I és que s’ha triat una zona que es manté en les condicions òptimes per a poder habilitar aquest nou espai sanitari.

Aquesta mesura se suma a les que ja va anunciar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, entre les quals es troben la suspensió de vacances, permisos o reduccions de jornades del personal sanitari, excepte per a dones embarassades; la reincorporació de personal sanitari jubilat menor de 70 anys; o la suspensió de les intervencions quirúrgiques i realització de proves mèdiques a persones no preferents, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

caixaontinyent
Informacion coronavirus