25n
Orgull
Orgull

Parc Central: es formalitza el compromís de finançament del canal d'accés i el túnel passant

E.P

Parc Central: es formalitza el compromís de finançament del canal d'accés i el túnel passant
04/04/2019 -

L’Ajuntament de València, el Ministeri de Foment i la Generalitat formalitzen el compromís de finançament per part de les tres administracions per a l’execució de les obres del canal d’accés i el túnel passant ferroviaris. Així ho ha explicat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, davant les preguntes dels mitjans de comunicació.

La reunió del consell d’administració de la Societat València Parc Central va ser convocat en la vesprada d’ahir dimecres per a la seua realització de manera telemàtica, amb un termini establit de 48 hores (és a dir, fins al divendres a la vesprada), perquè voten els seus integrants. L’alcalde de València, Joan Ribó, ja ha materialitzat el seu vot, i ha destacat «la importància d’aquest pas, que ens permetrà avançar i posar en marxa al canal d’accés, és a dir, l’entrada en subterrani dels trens a la ciutat des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta». Precisament ahir, l’alcalde va instar el Ministeri a la convocatòria d’aquest consell d’administració.

L’ordre del dia de la reunió inclou tres apartats: la signatura del compromís de finançament, el refinançament del préstec de la part del deute de l’Ajuntament, i l’inici de la subhasta de les parcel·les dependents de la societat.

Respecte al compromís de finançament, es concreta de la següent manera: un 50% del pressupost total que assumeix el Ministeri a través d’Adif; un 25% que correspon a la Generalitat; i el 25% restant, que és responsabilitat de l’Ajuntament de València: en total, el muntant ronda els 100 milions d’euros. Tal com ha explicat Joan Ribó, «hem estat treballant i avançant en aquest assumpte, i ja l’estem desembossant, de manera que en pocs dies quedarà tot signat». No obstant això, no es produirà un acte conjunt de rúbrica de l’acord, per tal de respectar les disposicions del període preelectoral en el qual ens trobem.

Quant a la renegociació del tipus d’interés de la part del deute del préstec sindicat de València Parc Central que correspon a l’Ajuntament de València, s’ha aconseguit reduir del 4% al 0,9%, és a dir, 3,1 punts per davall del tipus vigent fins ara. Es tracta d’una renovació del préstec, que suposarà un estalvi de 568.000 euros en els Pressupostos Municipals fins a l’any 2021. La part que queda pendent del préstec en vigor ascendeix a 16.666.666 euros.

Finalment, l’ordre del dia del consell també inclou l’autorització per a la subhasta de les parcel·les situades al voltant del parc, que servirà per a finançar les obres previstes.

Joan Ribó ha realitzat aquestes manifestacions al final de la presentació de la Jornada sobre Contractació Pública Social que organitza l’Ajuntament de València, en la qual ha pres part també el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Pisarello, Tots dos s’han referit també a la necessitat de potenciar el Corredor Mediterrani, els principals nodes urbans del qual són, precisament, València i Barcelona, han subratllat els dos representants municipals. «No ens podem permetre que València torne a ser el semàfor d’Europa, en aquest cas a nivell ferroviari», ha alertat l’alcalde Joan Ribó, que ha conclòs assegurant que «seria intolerable».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =