25n
25N
25N

S'estudiarà si l'Arquebisbat s'ha saltat les normes de l'estat d'alarma per traure la Mare de Déu de la Basílica

El consistori traslladarà un informe a Delegació de Govern, mentre l’Arquebisbat afirma que s’han respectat les mesures de seguretat

S'estudiarà si l'Arquebisbat s'ha saltat les normes de l'estat d'alarma per traure la Mare de Déu de la Basílica
10/05/2020 -

El regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aaron Cano, ha criticat que la Basílica ha mostrat la imatge de la Mare de Deu dels Desemparats aquest diumenge, el dia de la festivitat de la patrona de la ciutat, perquè “genera un punt de concentració de persones”, uns fets que traslladarà a la Delegació del Govern per a veure si s’ha infringit l’estat d’alarma. Per part seua, l’Arquebisbat ha assegurat que no s’han incomplit les mesures de seguretat i defensa que no havia convocat als fidels.

La Basílica de València ha mostrat la imatge de la Verge dels Desemparats a través de les seues portes als fidels que s’han desplaçat fins a la plaça de la Verge aquest diumenge, festa de la patrona de la ciutat, segons s’aprecia en un vídeo remés pel propi Arquebisbat.

En les imatges, es veu com diverses persones concentrades en la plaça han aplaudit a la imatge de la verge, entre els advertiments dels policies als assistents perquè respecten la distància de seguretat. En el vídeo també s’escolta com un megàfon de la Policia insta de la mateixa manera a respectar les distàncies.

Segons ha explicat en declaracions a Europa Press l’edil de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, no s’havia notificat a la Regidoria aquesta acció i l’Ajuntament elaborarà un informe sobre el succeït que elevarà a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. La Delegació ha indicat que analitzaran si s’han infringit les mesures de l’estat d’alarma quan reben els informes de la Policia Local i Nacional.

Cano ha explicat que els mesuraments apunten al fet que unes 300 persones s’han congregat en la plaça i ha detallat que sí que s’havien mobilitzat efectius de la Policia Local “com a previsió” per si “alguna persona s’acostava a manera de peregrinació” a la Basílica en la festa de la patrona. Els agents estaven en la plaça per a “evitar problemes de concentració de persones”, ha explicat.

“NO SABÍEM LA INTENCIÓ DE L’ARQUEBISBAT”

“No sabíem la intenció de l’Arquebisbat, en cap cas ha comunicat a Protecció Ciutadana cap tipus de fet com els que s’han realitzat hui dia, ni l’obertura ni el toc de campana”, ha criticat, per a després insistir: “No podíem preveure res”, ha insistit.

Ha relatat que l’Església “ha procedit a l’obertura de les portes mostrant la imatge de la Verge” i ha denunciat que això “genera un punt d’atracció i concentració de persones”. “Si el dia de la verge poses a la verge en la Basílica és impossible que d’una manera organitzada la gent s’acoste”, ha lamentat.

Al seu judici, “l’Església hauria de predicar amb l’exemple” perquè a més “és on milers de persones es miren en l’espill”. “Han de comportar-se responsablement i hui no ho han fet”, ha recriminat, per a després recordar que “tothom està fent esforços”, des de l'”àmbit laboral” i “festiu”. “Ens hem quedat sense Falles, sense Fogueres, sense cap festa”, ha recordat.

ARQUEBISBAT DIU QUE LES PORTES S’OBRIN QUATRE HORES Al DIA

Per part seua, des de l’Arquebisbat de València han assenyalat a Europa Press que no han obert aquest diumenge les portes per la missa, sinó que la Basílica està oberta quatre hores al dia des del 14 de març, dos a la vesprada i dos al matí, i que la missa s’ha celebrat “a porta tancada i sense fidels”. Segons ha explicat, en acabar l’ofici és quan s’ha mostrat la imatge “sempre des de dins del temple”.

Ha remarcat que només l’han vista les persones que estaven en aqueixos moments en la plaça perquè “no s’havia realitzat cap convocatòria”. A més, han especificat que el temps que s’ha mostrat la imatge s’ha limitat al que dura l’himne regional.

Així mateix, des de l’Arquebisbat insisteixen que respecten sempre les mesures de seguretat, que a més aquest diumenge i en els últims dies s’havien “extremat” davant la possibilitat que la ciutat entrara en la fase 1 de la desescalada el dilluns. En qualsevol cas, l’Arquebisbat insisteix que s’han respectat les mesures de distanciament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =