S'erradica dues plagues que afectaven la vegetació del Pont de les Flors de València

Mitjançant un tractament biològic s'ha aconseguit controlar les plagues que afectaven l'estat fitosanitari del pont

Guardar

0922 Pont de les Flors. Treballs
0922 Pont de les Flors. Treballs

El procés de recuperació s'estima que podria prolongar-se fins al pròxim mes d'octubre, moment en què es tornarà a valorar el seu estat, i es prendrà una decisió per part de l'OAM. El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha posat en valor el treball realitzat per l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars i el Servici municipal de Jardineria per "cuidar i vigilar les nostres zones verdes especialment, com en el cas d’este pont, que té una funció estètica important i és una referent per a la ciutat".

L’OAM de Parcs i jardins Singulars, encarregada de la gestió i manteniment de la vegetació del Pont de les Flors, va detectar el passat mes de juny dos plagues, del cotonet o "cochinilla algodonosa" (Planococcus citri) i de la palometa del gerani (Cacyreus marshalli). Un atac que va ocasionar que les plantes del pont, les murcianes, mostraren un aspecte delicat, fins i tot calves en alguns punts.

Per combatre estes plagues es va aplicar un tractament fitosanitari que va consistir en el cas del cotonet en 3 soltes del seu depredador (Criptolemus montrouzieri) cada 3 setmanes, i pel que fa a la palometa del gerani es va eliminar fent 2-3 tractaments setmanals amb productes bacteriològics (Bacillus thuringiensis) per a lluita biològica. A mitjans d’agost les plagues ja estaven completament erradicades.

Paral·lelament es van intensificar els tractaments de fertilització per a accelerar la recuperació de l'estat de la plantació. Malgrat tot, s'han reposat 485 murcianes que estaven molt deteriorades, i s'ha eliminat flor passada periòdicament. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que actualment, la vegetació del Pont de les Flors es troba en un estat de recuperació, i depenent de la seua evolució, es valorarà si mantindre o substituir la totalitat de les murcianes.

Campillo recorda que ja en el mandat anterior es van desestimar els canvis tan habituals de flors que suposaven un cost molt alt per a les arques públiques. "Ara intentem conservar la murciana de forma permanent i en Nadal modifiquem les capçaleres per a posar planta de Pasqua però sense que això supose canviar totes les flors perquè és un gasto innecessari de diners". El vicealcalde destaca que "ara cuidem d’un pont ple de flors que s’ha convertit en tot un símbol a la nostra ciutat i al mateix temps estalviem diners als veïns i veïnes de la nostra ciutat".

Arxivat a:

Destacats