25n
Orgull
Orgull

Es desploma una casa privada del conjunt de l'Alqueria del Moro

Es desploma una casa privada del conjunt de l'Alqueria del Moro
09/08/2018 -

Una casa privada del conjunt de l’Alqueria del Moro s’ha desplomat aquest dimecres a causa del seu mal estat i a les pluges dels últims dies, segons han confirmat a Europa Press fonts municipals que desvinculen el succés de les obres de rehabilitació que està duent a terme el consistori en ell.

En concret, l’Ajuntament de València està executant, des d’aquest dimarts, obres de restauració i rehabilitació de l’Alqueria del Moro, en el barri de Benicalap, amb pressupost de 2.096.842,17 euros i un termini d’execució de 12 mesos.

L’Alqueria del Moro, juntament amb la de la Torre i el Casino de l’Americà, constitueixen una part molt important del patrimoni arquitectònic de Benicalap i de la ciutat. Es tracta d’un edifici residencial de l’arquitectura senyorial i rural de l’horta valenciana dels segles XIV, XVI i XVIII i està catalogada com Bé d’Interés Cultural des de 2004.

L’objectiu de la intervenció és que l’edifici mostre la dilatada història continguda entre els seus murs i forjats, en els quals s’assenyalaran les fites més significatives de la seua història i del seu procés de permanent metamorfosi.

Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació, l’Alqueria acollirà les dependències del centre d’interpretació de l’horta, amb l’objectiu de donar a conéixer i valorar el patrimoni agrícola de la ciutat. A més, tindrà entre les seues funcions donar servei a les persones que dia a dia mantenen el nostre territori productiu. La idea és que es convertisca en un centre de referència per als agricultors i pagesos de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − sis =