25n
25N
25N

Se celebra la jornada 'València amb la Senyera'

Se celebra la jornada 'València amb la Senyera'
08/10/2019 -

Els regidors i les regidores dels diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament de València, a excepció dels dos representants de Vox, han assistit aquest matí a l’inici de la celebració de la jornada «València amb la Senyera», que s’ha iniciat amb el trasllat de l’ensenya des de l’Arxiu Històric fins al Saló de Cristall perquè puga ser visitada per tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen entre les 10 i les 20.30 hores de hui.

«Hem treballat des de la voluntat que el de 2019 siga un Nou d’Octubre de festa i de reivindicació de tots els valencians i valencianes. De festa, perquè és molt important celebrar el dia de la Comunitat Valenciana, i de reivindicació davant un govern central que ha de complir amb els valencians i valencianes en aspectes com el del finançament o la realització d’inversions necessàries per a aquesta ciutat», ha afirmat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, després que la senyera s’ha col·locat en el suport instal·lat a l’efecte en el Saló de Cristall.

Ribó s’ha referit en primer lloc a «les connexions ferroviàries imprescindibles per al Corredor Mediterrani i perquè València estiga a l’altura de totes les grans ciutats espanyoles, perquè som l’única que en aquests moments no té una estació adequada i una entrada soterrada». També s’ha referit l’alcalde a altres aspectes com el finançament del transport metropolità. «Els valencians i valencianes som gent tranquil·la, però al mateix temps volem reivindicar que el govern central ens ha de fer cas d’una vegada per sempre en aquests assumptes crucials. No volem ser més que ningú però tampoc estar a la cua en finançament ni en inversions».

Igualment s’ha referit al respecte mediambiental, un altre aspecte recollit en ban del Nou d’Octubre. «Totes les dades ens indiquen que estem avançant cap a una situació molt perillosa per a tots i totes, però molt més perillosa per al nostre país, que està en una zona molt sensible respecte del canvi climàtic. Volem unes infraestructures que siguen potents però alhora respectuoses amb el nostre medi ambient, amb el nostre entorn de platges i horta».

ELS GRUPS MUNICIPALS AMB LA SENYERA

La portadora en aquest Nou d’Octubre de 2019, María José Catalá, ha afirmat que «la senyera té un pes molt important en sentit literal, de 18 quilos, però també un pes emocional que fa que siga molt més lleugera. Ha sigut un honor poder traure-la a aquest Saló de Cristall perquè els valencians i les valencianes puguen passar durant tot el dia a retre-li homenatge». Catalá s’ha mostrat convençuda que «demà serà un dia per a mi inesborrable, un d’eixos dies que anotes en la història de la teua vida amb lletres d’or, perquè per a qualsevol valencià és tot un honor representar aquesta preciosa pàtria, i per a mi portar la reial senyera en un dia tan important és un dels moments més especials de la meua vida».

Així s’expressava la també portaveu del Grup Municipal Popular, mentre que per part del Grup Municipal Compromís, Pere Fuset, ha expressat el desig d’un feliç Nou d’Octubre a tots i totes. «Entenem que és un dia de festa, d’amor, de concòrdia, però també un dia de reivindicació, d’exigir allò que és just i és nostre, que ens correspon». Fuset s’ha referit a «un tracte just per part de l’estat, que encara no hem sigut capaços de garantir. Per tant, pensem que és una bona oportunitat perquè impere la unitat en la reivindicació d’eixe finançament just. Pensem en el Nou d’Octubre com una oportunitat de reclamar eixa unitat d’acció i eixa exigència de justícia per al poble valencià».

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha destacat que «estem en les vespres d’un dia molt important per a la nostra terra, un dia en què hem de celebrar la fraternitat del projecte comú que ens uneix, un projecte que aposte pel finançament autonòmic, per les inversions en la nostra comunitat, pels valors que ens cohesionen com a territori. Desitge un feliç Nou d’Octubre per a tots i totes, que transcórrega amb normalitat i bona convivència; que siga un dia per a sentir el que ens uneix i no el que ens separa».

Per al portaveu municipal de Ciutadans, Fernando Giner, «el Nou d’Octubre és un dia de felicitat i perquè tots els valencians i valencianes ens sentim orgullosos de viure en la millor ciutat i en la millor comunitat autònoma del món». Ha afegit que també és un dia «per a reivindicar finançament, per a reivindicar valencianisme, però també, com diu l’himne regional, per a ofrenar noves glòries a Espanya, perquè ens sentim molt valencians sent espanyols i molt espanyols sent valencians».

En aquest acte s’ha recitat un fragment de l’Espill, de Jaume Roig. Com ja s’ha informat, la jornada «València amb la Senyera», en què es mostra una ensenya que data de 1928 i de la qual és autor Sanchis Romero (18 quilos de pes i 3,20 metres d’alçària) conclourà a les 21 hores, després que a les 19 hores, a les 19.30 i les 20 s’interprete al Saló de Cristall el Cant a la Senyera a càrrec de la Coral Giner de la Societat Coral El Micalet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − huit =