25n
25N
25N

Els vehicles obsolets de l’OAM parcs i jardins es cedixen a centres de formació professional per fer pràctiques de mecànica

El regidor Campillo destaca que els automòbils “s’han quedat sense ús a l’organisme autònom, perquè estem en un procés de canvi a vehicles elèctrics o híbrids”

Els vehicles obsolets de l’OAM parcs i jardins es cedixen a centres de formació professional per fer pràctiques de mecànica
27/09/2020 -

L’Organisme Autònom Municipal (OAM) Parcs i Jardins està ultimant la cessió de set vehicles de la seua flota que s’han quedat obsolets a centres públics de formació professional perquè l’alumnat puga realitzar pràctiques de mecànica. Este lot s’afegix als altres 12 vehicles que es van entregar l’any passat a quatre centres de formació professional on s’impartix l’especialització de Mecànica de l’automòbil, gràcies a un conveni firmat entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’OAM Parcs i Jardins. El regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “estos vehicles s’han quedat sense ús per a l’organisme autònom, perquè estem en un procés de canvi a vehicles elèctrics o híbrids, més adequats en estos temps d’emergència climàtica i, a més, més eficients en el consum de gasolina o dièsel”.

L’Àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climática i Transició Energètica, a través de l’OAM Parcs i Jardins, ha tramitat el lliurament d’un camió cistella, diverses motocicletes i un dúmper industrial que es van comprar entre els anys 1987 i 2010 a centres de formació professional (FP) amb l’especialitat de Mecànica de l’automòbil. L’any passat ja va cedir 12 vehicles de la seua flota amb més de 20 anys de servici per a les pràctiques de l’alumnat de FP. Els centres educatius es van encarregar de donar de baixa els turismes i furgons perquè no pugen utilitzar-se amb altres finalitats que les estrictament docents.

Campillo ha recordat que “l’OAM Parcs i Jardins Singulars s’encarrega de la gestió dels grans parcs de la ciutat, com per exemple, el Parc Central, el Parc de Capçalera o el Jardí del Túria” i ha destacat que “per fer esta funció de manteniment de pràcticament dos milions de metres quadrats per tota la ciutat òbviament es necessiten vehicles que després d’uns anys es queden obsolets”. Actualment l’organisme autònom disposa de 78 vehicles, principalment furgons, camions i turismes, però també ciclomotors, tractors i vehicles industrials, entre ells dúmpers i excavadores. L’entitat aposta pels vehicles elèctrics o híbrids per substituir els que han quedat obsolets i en estos moments la flota compta amb sis unitats d’este tipus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 9 =