25n
25N
25N

S'aprova un conveni amb vivenda per a la gestió de l'ARRU al Cabanyal

S'aprova un conveni amb vivenda per a la gestió de l'ARRU al Cabanyal
15/05/2020 -

La regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha informat a la Junta de Govern de hui sobre l’aprovació d’un conveni de col·laboració amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la gestió de l’Actuació de Regeneració i Renovació Urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar a València i la instrumentació de la subvenció corresponent a l’exercici 2020.

Lozano ha dit que “aquest pla és molt important per a rehabilitar vivendes municipals i poder incorporar-les al parc de vivenda pública de lloguer assequible de l’Ajuntament de València”. “Per a l’equip de govern és fonamental incrementar l’habitatge públic per a solucionar els problemes d’accés a l’habitatge”, ha afegit.

La regidora Lozano ha detallat que l’Ajuntament rehabilitarà amb aquest ARRU 14 vivendes municipals i reedificarà des de zero una altra amb un pressupost total d’1.595.864,65 euros.

Per la seua banda, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha precisat que l’anualitat de 2020 ascendeix a 4.740.494,07 d’euros dels quals 3.747.750, 00 euros provenen del Ministeri de Foment i 992.744,07 euros de la Generalitat, que abonarà a l’Ajuntament de València la subvenció corresponent a les actuacions executades o gestionades.

Gómez ha indicat que l’actuació comprén també la realització de les obres d’edificació de 18 habitatges de particulars, amb qualificació energètica mínima tipus “B”, en substitució d’unes altres prèviament demolides, en el barri Cabanyal- Canyamelar de València.

“A causa de l’elevat estat de deterioració en què es troben els habitatges, l’actuació protegida comprendrà les obres de demolició dels edificis, de construcció dels nous habitatges i de reurbanització necessàries, així com l’execució d’un programa de reallotjament i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l’equip tècnic de gestió”, ha apuntat Gómez.

Igualment, el conveni contempla “actuacions dirigides a la rehabilitació de 602 habitatges també de particulars, executant-se obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges, sense que aquestes actuacions suposen canvi de titularitat dels immobles afectats”, ha apuntat Gómez.

En aquesta línia, ha explicat que la Junta de Govern ha aprovat també, dues subvencions per a habitatge en el marc de l’ARRU. En concret, es tracta de 30.000 euros per a una reedificació al carrer Conde de Melito i 11.281 euros per a una rehabilitació al carrer Justo Vilar.

En un altre ordre, ha informat que hui també s’obri la licitació per a la contractació de l’obra del Carrer Lluis Despuig, “amb la qual pràcticament s’acaba la reurbanització del Cabanyal-Canyamelar, ja que tan sols està pendent la Plaça Cabalabuig, i amb la qual sumarem més de 10,5 Milions d’euros en obres de millora dels carrers del barri”. Ha precisat que aquesta intervenció “permetrà, en primer lloc, millorar un carrer que estava en molt mal estat i, per un altre, guanyar espai per als vianants que ara és urgent i imprescindible per a afrontar els pròxims mesos”. Així, ha destacat que es “ampliaran voreres i el carrer Safareig serà per als vianants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + onze =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell