25n
25N
25N

S'amplien les boques dels contenidors blaus de València

S'amplien les boques dels contenidors blaus de València
30/09/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que aquesta iniciativa permet separar i depositar aquesta fracció dels residus d’una manera més còmoda i eficient. “Facilitarem al màxim el reciclatge als veïns i veïnes de València, i al mateix temps evitem que les persones toquen el contenidor amb les mans o deixen els residus fora com a mesura de seguretat davant la covid-19”.

Els servicis de neteja i recollida de residus urbans de l’Ajuntament de València estan engrandint les boques dels contenidors de paper-cartó. S’ampliaran fins a un ample de 27 centímetres tots els contenidors blaus ubicats als carrers dels barris i Pobles de València. Aquesta mesura, a més de facilitar el depòsit, millorarà l’accessibilitat al contenidor perquè baixarà uns 8 centímetres l’altura de la vora. “Amb aquesta mesura volem també evitar que els veïns i veïnes deixen fora del contenidor aquests residus, amb la mala imatge que això produeix sobre la neteja i recollida de residus als nostres barris i pobles”.

En l’actualitat, dels 2.493 contenidors blaus de recollida de paper i cartó que hi ha a València, 1.669 tenen una ranura de depòsit estreta, de 17 centímetres, que no permet introduir bosses de paper que no siguen menors d’aquesta dimensió ni plecs de cartó que tinguen més amplària, la qual cosa, pot dificultar un correcte reciclatge. A més a més, a finals d’enguany el parc de contenidors de paper i cartó s’ampliarà fins als 3.020, augmentant significativament les possibilitats de reciclatge d’aquest tipus de material.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que amb aquesta mesura “afavorim que tots els veïns i veïnes puguen depositar les bosses i caixes dins dels contenidors promovent el reciclatge” i ha recordat que aquesta mateixa iniciativa ja s’ha fet efectiva durant l’Estat d’Alarma en els contenidors grocs d’envasos d’una capacitat de 3.200 litres i amb tapa de plàstic, un total de 1.434 unitats a València. En aquest tipus de contenidors la mida original del diàmetre de la boca era habitualment de 25 centímetres i quan es va fer aquesta operació es va arribar als 40 centímetres.

“Es tracta també d’una acció més per incrementar la seguretat de les persones en aquests moments d’alarma sanitària”, que se suma a la desinfecció massiva de contenidors i papereres que ja s’està fent per tota la ciutat i Pobles de València, on aproximadament cada contenidor de residus i paperera a la ciutat s’està netejant cada dos dies.

Campillo ha fet una crida a continuar reciclant i dipositar els residus correctament en els contenidors de la ciutat, tal com estableix l’Ordenança de Neteja actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

bombers
CCCC
bombers