25n
25N
25N

S'amplia l'Operació Fred a València fins al dijous

S'amplia l'Operació Fred a València fins al dijous
21/01/2020 -

A banda de totes les persones que regularment dormen en els centres municipals o concertats amb l’Ajuntament per a les persones sense sostre, anit el SAUS (Servicis d’Atenció a Urgències Socials) van allotjar en els diferents recursos a 38 persones que estaven al carrer, tal com ha informat aquest matí, l’alcalde de València, Joan Ribó, en fer un balanç provisional de les afeccions del temporal Glòria a la ciutat i a la ciutadania.

Segons ha explicat l’alcalde, les places extra d’Operació Fred continuaran actives aquesta nit i demà a la nit, per tal de prestar una especial atenció a les persones sense sostre. Tal com ha afirmat Joan Ribó, «aquest servici, que es mantindrà en guàrdia fins dijous, està funcionant bé. La nostra prioritat, en aquests moments, és atendre aquelles persones més vulnerables, i per això posem a la seua disposició les places necessàries perquè puguen passar la nit en condicions òptimes i dignes».

Així, a banda de les persones que cada nit dormen en albergs municipals i concertats per l’Ajuntament, aquesta nit passada al centre Santa Cruz de Tenerife (nou recurs municipal gestionat per Creu Roja), s’han acollit 33 persones. A aquestes s’han d’afegir 2 que han passat la nit a la Casa de la Caritat, una en l’alberg Sant Joan de Déu, una altra en l’alberg municipal de Ciutat Vella (Sueña) i un altre a la Fundació Salud y Comunidad. A més, a altres 3 persones se’ls va oferir plaça per a dormir però van declinar el recurs.

L’alcalde ha informat del tancament de parcs i jardins, així com alguns museus i monuments municipals com ara les Torres de Serrans, les de Quart i la Llotja, també ha parlat dels arbres afectats.

«La nostra ciutat, tot i les intenses pluges i el fort vent, no ha patit la ferocitat d’altres zones de més avall del golf de València, però sí que tenim sèries afeccions en les platges del Sud i també en la Malva-rosa», ha explicat Joan Ribó davant les preguntes dels periodistes, qui ha recordat l’evacuació dels veïns i veïnes de la Casbah.

En tot cas, «aquest és un balanç provisional, encara s’ha de fer un balanç més exhaustiu», ha conclòs l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − set =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent