25n
25N
25N

S'adjudica la plantació de més de 3.000 arbres per tots els barris de la ciutat

S'adjudica la plantació de més de 3.000 arbres per tots els barris de la ciutat
01/02/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha adjudicat en la Junta de Govern Local de hui la plantació de 3.274 arbres nous per a València. Aquests arbres, que corresponen al projecte «Una València més Verda», se sumen als que ja ha plantat el consistori durant els últims anys. L’any 2018, per exemple, el Govern municipal ha plantat un total de 946 arbres nous a la ciutat.

L’import final pel qual s’ha adjudicat la plantació dels més de 3.000 arbres ha sigut de 2.082.352,89 euros i s’ha repartit en cinc lots diferents amb el propòsit de facilitar la plantació dels arbres, donada la magnitud del projecte. El primer ha estat adjudicat a la firma SAV per 348.433,63 euros i inclou el districte de Ciutat Vella. El segon ha sigut per a Gimecons Construccions i Contractes, S.L. per 345.160,99 euros.

L’adjudicació segueix amb la tercera zona, que ha sigut per a Vivers Centre Verd per una quantia de 355.888,03 euros. Inclou fins a quatre districtes de València. D’altra banda, el quart lot ha resultat per a Enginyeria Natural, Aigua i Medi Ambient S.L., amb una inversió de 312.591,93 euros, mentre que en el cinqué i últim, l’empresa adjudicatària correspon a Actua, Serveis i Medi Ambient S.L. amb 300.017,26 euros.

CONSULTA ELS NOUS ARBRES «QUE ARRIBEN AL TEU CARRER»

L’Ajuntament ha habilitat un bàner en la web municipal perquè tota la ciutadania consulte per districtes, barris i, fins i tot carrers, el nombre d’arbres i el tipus d’espècies que es plantaran en cada punt de la ciutat. El bàner és visible en la pàgina principal de la web municipal.

D’altra banda, cal recordar que el projecte també contempla el canvi en la mida de determinats escocells, que passaran de 1×1 a 2×1 metres. En concret, 1.716 espais s’ampliaran a 2x1m, 65 passaran a mesurar 2x2m i 20 passaran a ser circulars. També es posaran 25 escocells nous de 2x2m i 2 circulars. Així mateix, es contemplen actuacions de millora en el sistema de reg d’alguns arbres.

ARBRES RESISTENTS CONTRA LA SEQUERA

Del total de 86 espècies d’arbre que es plantaran, tres d’elles són resistents a la sequera: Harpephyllum caffum, Baqueter i Tristania conferta. L’objectiu és estudiar la seua adaptació al sòl, així com la seua resistència a la sequera i l’exposició solar. Procedents de zones àrides, es tracta de varietats més indicades per les altes temperatures provocades pel canvi climàtic.

Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins, que ha qualificat d’«ambiciós» el projecte de la seua regidoria per «reduir els escocells buits després d’anys d’oblit en aquesta matèria. Des d’aquest govern treballem per fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tretze =

bombers
CCCC