25n
25N
25N

Sayo Gandia demana col·laboració per traslladar les restes d'un dels afusellats ontinyentins

Sayo Gandia demana col·laboració per traslladar les restes d'un dels afusellats ontinyentins
18/02/2020 -

La presidenta de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha traslladat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FMVP) la petició de col·laboració per fer possible el trasllat de les restes d’un dels 5 ontinyentins afusellats a Paterna en 1940 i exhumats en 2017 d’una fossa al cementeri d’aquesta localitat.

El trasllat de les restes d’aquesta persona, sol·licitat expressament per la seua família, va ser una de les qüestions més destacades d’entre les que Gandia va tractar amb Eugeni de Manuel, Coordinador de la Xarxa de Municipis per a la Posada en Valor de la Memòria Històrica de la FVMP. En la reunió es va abordar també la participació d’Ontinyent al projecte “Les Pedres de la Memòria”, pel qual la ciutat retrà homenatge a les persones ontinyentines assassinades en els camps de concentració nazi mitjançant la instal·lació de llambordes que recorden els seus noms.

Entre altres qüestions, Gandia exposava a també De Manuel el projecte presentat per articular en 2020 una nova visita d’estudiants d’Ontinyent al camp de concentració de Mauthausen-Gusen, després de la positiva experiència del desplaçament fet en 2019 dins el “Programa Memòria: Convivència Democràtica” posat en marxa per la FVMP coincidint amb la commemoració del 75 aniversari de l’alliberament del conegut com a “Camp dels Espanyols”. Sayo Gandia agraïa la receptivitat del Coordinador de la Xarxa a treballar al voltant de les propostes plantejades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − cinc =

escalante
escalante
el puig