25n
25N
25N

Sax Travel, una volta al món a través de la música, tanca la primavera lúdica en els col·legis de Puçol

Sax Travel, una volta al món a través de la música, tanca la primavera lúdica en els col·legis de Puçol
03/06/2021 -

Després d’haver actuat en l’última setmana de maig en els col·legis Jaume I i Virgen al Pie de la Cruz, a principis de juny Sax Travel arribava als alumnes de 1r a 4t de primària de Bisbe Hervàs i Luis Vives. Un viatge de Púrpura Pansa que dona a conéixer la música com a fil conductor i llenguatge universal a través de la història de quatre aventurers de diferent procedència que es reuneixen per a interpretar la música típica cada zona del món.

«En aquest espectacle, especialment pensat l’alumnat de primària, el fil conductor el formem els membres de Púrpura Pansa, quatre aventurers arribats cadascun d’un lloc diferent, que busquem un idioma universal per a entendre’ns… i eixe idioma és la música», explica Javier Teruel, component del quartet. «En l’actuació estan representats llocs com el tango de l’Argentina, el funky als Estats Units, una fugida de Bach a Alemanya, un tema dels Beatles a Londres, una melodia de l’antic Egipte, també hi ha temes d’Etiòpia, el Japó, i Oceania, per a tancar la sessió amb Joaquín Turina com a representant d’Espanya».

L’objectiu era substituir la tradicional col·laboració municipal en les activitats extraescolars dels col·legis públics i el concertat per una proposta a realitzar dins de l’horari escolar, atenint-se a la normativa sobre la Covid-19 que a cada moment ha anat marcant l’autoritat sanitària.

En total, 1.700 alumnes d’infantil, primària i secundària han participat en l’àmplia programació organitzada per l’Ajuntament de Puçol en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.
«Hem assignat la subvenció per a activitats extraescolars que atorga la Generalitat Valenciana a cinc projectes adaptats a cada grup d’edat», explica José Mª Esteve, regidor d’Educació. «Estem parlant d’una inversió de 38.000 euros per a portar les activitats a cada centre, evitant que els alumnes s’hagen de desplaçar i, per descomptat, dins de l’horari escolar».

Les cinc propostes repartides en aquests mesos han sigut: l’Oceanogràfic viatja al teu col·le, teatre infantil, teatre en anglés, tallers sobre drogodependències i el concert de saxos de Púrpura Pansa. En la segona quinzena d’abril, l’Oceanogràfic va impartir 75 tallers de sensibilització mediambiental als alumnes d’infantil i primària dels col·legis Bisbe Hervàs, Jaume I, Luis Vives, Virgen al Pie de la Cruz i La Milotxa.

Específicament per a infantil van ser les representacions del teatret de la caixeta. Un títol que es va representar a l’aire lliure, al pati de cada col·legi.

Per a l’alumnat de 5é i 6é de primària més teatre, però en aquest cas en anglés.

Per a secundària i cicles formatius, tant de l’institut com de Virgen al Pie de la Cruz, tallers destinats a sensibilitzar sobre diferents tipus de drogodependències, tant a nivell de prevenció com de treball amb grups específics.

Finalment, de 1r a 4t de primària, el Sax Travel del quartet de saxos Púrpura Pansa.

Com recorda el regidor, «es tractava de trencar la rutina diària, però sense eixir del centre i evitant aglomeracions, per la qual cosa hem programat diferents passades de cada activitat dins de cada col·legi i institut… i l’èxit ha sigut extraordinari».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =