25n
25N
25N

El Sindicat d'Infermeria denuncia la falta d'equips de protecció individual (EPI)

S’estan distribuint nous equips després de l’arribada de material de la Xina

El Sindicat d'Infermeria denuncia la falta d'equips de protecció individual (EPI)

El col·lectiu d’infermers i infermeres és un dels quals més pressió i càrrega laboral estan sofrint en aquesta crisi provocada pel covid-19. Des que es van detectar els primers contagis en la Comunitat Valenciana, el nombre de pacients que requereixen assistència hospitalària no ha deixat de créixer, encara, i els mitjans sanitaris comencen a escassejar en alguns dels hospitals de la Comunitat. Des del Sindicat d’Infermeria (SATSE) reclamen principalment la falta d’equips de protecció individual (EPI), indispensables per a evitar contagis entre el personal d’infermeria.

“Hi ha hagut una mancança important en aquests últims dies de material de protecció i esperem que això se solucione al més prompte possible”, han comentat des del SATSE. En el dia d’ahir es va iniciar la distribució del material arribat des de la Xina, que incloïa més de 5000 equips de protecció, però es desconeix quants arribaran a cada departament. Ximo Puig, president de la Generalitat, va anunciar ahir que s’han encarregat més avions amb material sanitari a la Xina, l’arribada del qual serà aquest cap de setmana, el primer d’ells, i la setmana vinent, el segon.

A més, el Sindicat està presentant denúncies davant les Inspeccions de Treball i de Seguretat Social a causa de la vulneració dels protocols establerts per a poder treballar de manera segura. “Després de continuar constatant nombroses situacions de falta de material de protecció adequat, el SATSE reclamarà que s’investiguen els fets denunciats en cada cas i que s’adopten les mesures necessàries per a garantir els drets dels professionals”, han comunicat.

El Sindicat qualifica d’“absolutament intolerable” els prop de 6500 professionals sanitaris contagiats, i avisa que reclamarà “les oportunes responsabilitats a les autoritats públiques una vegada acabe la crisi.

A través de la seua pàgina web han protestat durant aquesta setmana per les deficiències en la protecció del personal sanitari, que diuen “necessita unes disposicions mínimes de salut”. A més han reflectit que “hi ha professionals disponibles, però no suficients EPI i hi ha temor a quedar-se sense equips”.

Una de les alternatives que s’està estudiant des del ministeri d’Indústria és el desenvolupament d’un sistema que permeta reutilitzar els EPI. Caldria aplicar un tractament tèrmic sobre els equips que puga matar al virus sense danyar el teixit. Diferents laboratoris i universitats estan treballant en el desenvolupament d’aquesta alternativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − disset =