25n
25N
25N

S'arrepleguen 56 tones de plàstic d'ús agrícola

S'arrepleguen 56 tones de plàstic d'ús agrícola
07/11/2019 -

La Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València de l’Ajuntament i el Consell Agrari Municipal han arreplegat vora 56.000 quilos de residus plàstics i mantes tèrmiques generats amb l’activitat agrària. Aquest servici l’ofereixen amb caràcter temporal i extraordinari vinculat a la campanya dels ‘entoldats’.

El regidor d’Agricultura, Horta i Pobles de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha valorat positivament el resultat d’aquesta campanya extraordinària que també recull altres residus plàstics d’origen agrícola, com ara les conduccions d’instal·lacions de reg per degoteig. “El tractament de tots aquests residus és fonamental perquè, també des de l’àmbit de l’agricultura, avancem cap a la transició energètica i combatem el canvi climàtic i els seus efectes”, ha afirmat.

En total, des de mitjans de juliol i durant més de tres mesos, hi ha hagut cinc punts de recollida en diversos punts de l’horta periurbana de València: al camí de Vinalesa a Meliana, en l’entorn de Cases de Bàrcena; al barranc del Carraixet, entorn de Carpesa; a l’entrada a l’Alqueria Rata, en Poble Nou; al camí Alqueria el Gran, a la partida del Racó de Sant Llorenç, i a la cooperativa Vega Horta Nord, al camí Carpesa-Montcada, on, a més, el Consell Agrari té habilitat un contenidor tot l’any per a facilitar la recollida de xicotetes quantitats de plàstic d’ús agrícola.

“Amb aquesta campanya facilitem que els llauradors puguen contribuir fàcilment a recuperar tot eixe material plàstic utilitzat en el dia a dia de la seua activitat agrícola”, que se sumen a tots eixos plàstics que “s’han convertit en un dels grans problemes mediambientals, tant als oceans com en altres hàbitats i medis”, ha explicat el regidor, qui ha reiterat la seua “valoració molt positiva del resultat d’aquesta campanya amb 56 tones de plàstics recuperats perquè un gestor autoritzat en faça el tractament correcte”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 18 =

art en blanc
art en blanc