25n
25N
25N

El sarcòfag de Blasco Ibáñez es traslladarà a un nou espai expositiu del Cementeri General

El sarcòfag de Blasco Ibáñez es traslladarà a un nou espai expositiu del Cementeri General
28/01/2020 -

Amb ocasió del 92 aniversari de la mort de l’escriptor valencià, la regidora de Cultura ha anunciat la petició formal d’autorització a la Conselleria de Cultura per al trasllat del fèretre de Blasco Ibáñez des del Museu de Belles Arts, on ara descansa, al Cementeri General. Allí, la regidora Tello, ha anunciat, juntament amb el regidor de Cementeris, Alejandro Ramón, l’adequació d’una sala per a la posterior instal·lació d’un espai expositiu sobre la figura d’un dels escriptors valencians més importants.

Es tracta d’una sala del Cementeri General, situada en la seua entrada principal, que hui dia està buida, i que “des de l’Ajuntament volem convertir en una finestra arqueològica amb una instal·lació expositiva que tinga com a element principal el sarcòfag de Blasco Ibáñez al costat d’algunes fotografies i textos contextualitzadors”, ha detallat la regidora Glòria Tello.

Per aconseguir aquest efecte “canviarem les actuals portes de fusta per una porta amb vidres a manera de finestral que permeta a l’espectador veure l’interior de l’habitacle”, ha explicat Tello, qui ha recordat que “aquesta acció se suma a totes les que estem posant en marxa per a potenciar la figura d’un dels nostres valencians més internacionals, com és la de Blasco Ibáñez”.

Donada la naturalesa de la feina, els aspectes de desenvolupament del muntatge expositiu, el trasllat i el muntatge del sarcòfag es farà des de la regidoria de Cultura a través de l’empresa guanyadora del concurs de transport d’obres d’art i sota la supervisió dels tècnics municipals de moviment d’obra. Finalment, per tant, es descarta la Casa Museu per falta d’espai i per la seua proximitat a la mar que podria perjudicar la peça.

Per la seua part el regidor de Cementeris, Alejandro Ramon, ha destacat que “l’Ajuntament sempre estarà al costat del reconeixement i el record d’una figura tan important com la de l’escriptor, periodista i polític valencià, que, a més, amb obres com ‘La Barraca’ o ‘Cañas y barro’ va difondre part del nostre patrimoni cultural i agrícola”. El regidor també ha destacat que l’Ajuntament ja disposa d’un espai al Cementeri General per acollir i fer valdre el sarcòfag.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − set =

Informacion coronavirus