Sant Joan de Déu destina un habitatge per a persones malaltes en situació de vulnerabilitat

La finalitat del projecte és proporcionar un habitatge pròxim a l'Hospital la Fe de València, per a persones malaltes o convalescents i familiars acompanyants que es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica

Guardar

vivienda
vivienda

Durant el 2018, Sant Joan de Déu Serveis Socials València va rebre el suport de Bankia, per import de 9400 euros, per al seu programa Habitatge social per a persones malaltes derivades de l'hospital la Fe de València, que té com a finalitat ajudar pacients principalment de trasplantaments de pulmó, però també d'altres patologies que ho requerisquen i dels seus familiars acompanyants.

El projecte es va iniciar des de la inquietud de l'entitat per donar cobertura a les necessitats sociosanitàries de les persones ateses a l'Hospital la Fe. El Departament de Treball Social (DTS) de l'hospital va concloure que una de les necessitats detectades és la cobertura en l'habitatge de les i els pacients de trasplantaments de pulmó i dels seus familiars acompanyants, en els casos concrets de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, provinents de fora de la ciutat. Cal tindre en compte que l'hospital la Fe, rep derivacions per a trasplantaments de pulmó de tot el país. El tractament postoperatori en aquest tipus d'intervencions, es realitza amb alta hospitalària però no mèdica i precisa d'assistència diària a l'hospital durant un període de temps que sol oscil·lar entre els 2 o 3 mesos. Aquesta realitat és difícil de sostenir per a moltes famílies i minvament en gran manera la seua situació financera, arribant en alguns casos a situacions de risc extrem com a abandó dels tractaments o el no accés als mateixos per no poder afrontar econòmicament la circumstància de convalescència.

L'habitatge compta amb 8 places i es troba a escassos 500 metres de l'hospital La Fe. Des del departament de treball social de l'hospital es realitzen les propostes d'entrada. Els i les pacients que accedisquen deuen no disposar d'un habitatge a menys de 50 km de l'hospital. A més, poden anar acompanyats d'un familiar durant la seua estada. El familiar acompanyant pot estar en l'habitatge durant l'estada del pacient en els Serveis de Reanimació o en la Unitat de Vigilància intensiva sempre sota valoració de la unitat de treball social de l'hospital.

L'aportació de Bankia s'emmarca en el seu programa Xarxa Solidària, pel qual les seues oficines donen suport a un projecte social pròxim, que trien a l'inici de l'any, si aconsegueixen aconseguir els seus objectius de negoci en el conjunt de l'exercici. L'any 2018, un total de 275 projectes van rebre suport econòmic per més d'1,9 milions d'euros gràcies al programa del banc, la qual cosa va afavorir a més de 84.000 persones en tot l'àmbit nacional.

Xarxa Solidària

El programa Xarxa Solidària es va iniciar en 2013 i, des de llavors, tracta de reconéixer l'esforç dels empleats en l'assoliment d'objectius de negoci a través del suport de projectes socials pròxims, proposats pels mateixos empleats, amb l'objectiu que l'acció social del banc es desenvolupe en les localitats on està present.

D'aquesta manera, l'entitat dóna suport a les associacions, fundacions i ONG que desenvolupen programes d'acció social en aquestes zones i que generen un impacte local perceptible pels seus clients i empleats.

Aquest és el cas de l'oficina d'Empreses de Pintor Sorolla. Els seus empleats van triar, de forma conjunta, donar suport al projecte de l'ONG Sant Joan de Déu i van obtenir una dotació econòmica de 9.400 euros gràcies al compliment dels seus objectius de negoci.

Sant Joan de Déu Serveis Socials València

Sant Joan de Déu Serveis Socials València pertany a l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, una entitat religiosa sense ànim de lucre, present en més de 50 països amb una extensa xarxa de centres sanitaris i socials, que des dels seus orígens acull, acompanya i es compromet amb les persones més desfavorides del món.

Sant Joan de Déu Serveis Socials València està format per un equip de 27 professionals, 50 voluntaris/es i tres Germans, que cada dia atenen a més de 100 persones, que necessiten noves oportunitats i suport social, per a poder viure de nou de forma autònoma i digna.

L'entitat disposa d'un alberg amb capacitat per a 50 persones que ofereix allotjament i atenció de les necessitats bàsiques d'alimentació, salut i també calor humana; un programa d'orientació laboral, un centre ocupacional on recuperar hàbits relacionals i d'oci i temps lliure; un programa terapèutic de deshabituació a la problemàtica d'alcoholisme i ludopatia i una xarxa de 14 habitatges al servei de persones en situació de sense llar o vulnerabilitat social.

Destacats