25n
25N
25N

Entre el 14 i el 21 de gener, tornen les festes del Bou de Sant Antoni a Puçol

Entre el 14 i el 21 de gener, tornen les festes del Bou de Sant Antoni a Puçol
12/01/2018 -

Les festes del Bou de Sant Antoni ja quasi estan ací. El període de compra i canvi de tiquets per a l’esmorzar del dia 14 i l’olla del dia 21 ja està obert. Entre aqueixos dies, diumenge en els dos casos, hi haurà una romeria, tancaments, embolades, una torrada i una xocolatada, així com altres activitats, fins que la foguera de l’última jornada clausure una setmana d’actes on tradició, gastronomia i bous es donen de la mà.

El dia 12 de gener, els col·laboradors podran canviar el seu cartonet o comprar tiquets en el carrer Sant Antoni, 86, de 18 a 20.30 hores, per a participar en l’esmorzar popular del dia 14 i en dues racions de l’olla que es repartirà el dia 21. A la mateixa hora i lloc, els dies 15 i 16 de gener, també es canviaran els tiquets de l’olla.

El diumenge 14, a les 10 hores, se celebra l’esmorzar popular per als col·laboradors de Sant Antoni. A les 11 hores, romeria de cavalls per a dur els pins a la foguera. S’ix des de la muralla, carrer Barreres, Travessera Montcada i carrer del Replà, on s’arreplegaran els pins. El camí de tornada, per Travessera Moncada, carrer Sant Antoni, fins a la muralla.

A partir del 15 de gener, es pot portar trastos vells a la zona de la muralla per a la foguera. El dimecres 17, a les 19 hores, hi ha una missa en honor a Sant Antoni i, després, romeria amb cant d’albaes pels carrers de Sant Antoni, Barreres i adjacents.
El divendres 19, a les 17.30 hores, xocolatà en el carrer Paco Roca. A les 18.30 hores, encierro de carretons pels carrers de Sant Antoni i Barreres, i embolada d’un carretó.

Arribades les 9 de la nit, espera una torrà de carn; a mitjanit, embolada de vaques, i d’un bou de Sergio Perera.
El dissabte 20 de gener, a les 15.30 hores, és el torn de la baixà de caixons. A les 4 de la vesprada, desencaixonada de bous i vaques de la ramaderia de Germán Vidal. S’embola una vaca o un jònec, diversos bous, i un bou de Germán Vidal patrocinat per la penya Amics de Sant Antoni a les 19, les 23.30 i la 1.30 hores respectivament.

Per a acabar, el diumenge 21, a les 14 hores, repartiment de calderes. A les 17.30 hores, crema de la foguera acompanyada de tabal i dolçaina de l’escola de tabaleters i dolçainers de Puçol, a càrrec de l’Ajuntament, i jocs per als xiquets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 10 =

bombers
CCCC